AS Monaco X Kappa concept voetbalshirts

We kwamen al met het nieuws naar buiten dat Kappa vanaf het seizoen 2019-2020 waarschijnlijk Nike opvolgt als kledingsponsor van de Monegasken. Het sinds 2014 lopende contract met Nike loopt na dit seizoen af en beide partijen hebben kennelijk niet de intentie om het contract te verlengen. Kappa lijkt de grootste kanshebber om Nike op te volgen. Het Italiaanse sportmerk, onder andere bekend van de tenues van Napoli, was ook eind jaren ’90 en begin jaren 2000 kledingsponsor van de Franse club. Een aantal uur nadat het gerucht dat Kappa de nieuwe kledingsponsor wordt van AS Monaco, zijn de eerste designers aan de slag gegaan. Zo ook designer @FrancoSosa1974. Met zijn ‘’concept’’ voetbalshirts geeft de designer Kappa alvast een aantal voorzetjes hoe de nieuwe tenues voor 2019-2020 er uit moeten gaan zien.

Voordat we dit design bespreken, willen we nog even benadrukken dat de zogenaamde concept voetbalshirts nooit en te nimmer ook de echte voetbalshirts van een club worden. Ze kunnen echter wel als inspiratie dienen voor het uiteindelijke design. Vaak zitten er goede ontwerpen tussen en dat is dan ook de reden dat we deze concept voetbalshirts van AS Monaco bespreken. Het thuisshirt van @FrancoSosa1974 heeft hetzelfde design als we van de Monaco shirts gewend zijn. De shirts bevatten traditioneel het half-om-half design in twee diagonale vlakken. De onderkant van het voetbalshirt is overwegend wit en de bovenkant is rood. De rechter mouw is wit en de andere mouw is rood. Franco Sosa heeft hier nog een moderne twist aan toegevoegd. Zijn thuisshirt bevat namelijk een melange achtige print. Verder hebben de tenues een hoge, witte hals en prijken de logo’s van Kappa op de rechter borst en mouwen. Sponsor FEDCOM versiert de borst en het logo van de kampioen van 2016-2017 staat op de rechter borst.

Het concept uitshirt van Franco Sosa lijkt haar inspiratie te vinden in de voetbalshirts van Kroatië. Dit shirt bevat een all-over print van ruiten in twee tinten blauw. Daarnaast is het concept uitshirt met gele details, welke terug komen in de hoge, ronde hals, de logo’s van Kappa en het logo van FEDCOM. Check hieronder de concept AS Monaco X Kappa voetbalshirts van @FrancoSosa. Dit worden hoe dan ook niet de voetbalshirts voor 2019-2020. Deze worden namelijk pas in juli 2020 officieel bekend gemaakt. Check ook meer over de (mogelijke) deal tussen Kappa en Monaco!

Ben je op zoek naar een voetbalshirt van Monaco? Bestel het exclusief in deze SHOP

 of deze winkel!