Het nieuwe AS Monaco thuisshirt is vandaag officieel gelanceerd door de nieuwe teamkledingsponsor Nike en de Franse club. Nike is vanaf het seizoen 2014-2015 teamkledingsponsor van AS Monaco en heeft daarmee het stokje overgenomen van het Italiaanse merk Macron. In het nieuwe voetbalshirt speelt Monaco de Ligue 1 en Champions League thuiswedstrijden in het Stade Louis II. Het nieuwe thuisshirt van AS Monaco werd gepresenteerd door sterspelers Abidal, Kurzawa, Falcao, Kondogbia en James Rodriguez op het trainingscomplex van AS Monaco: La Turbie. Het nieuwe thuisshirt van AS Monaco heeft een elegante uitstraling en is een ode aan de rijke historie van de club. Vanaf het seizoen 1960-1961 werden de voetbalshirts van Monaco gekenmerkt door het design van een diagonaal wit vlak en een diagonaal rood vlak. In dit jaar werd bovendien voor het eerst de Franse titel binnen gehaald door AS Monaco. In de afgelopen twintig jaar hadden de voetbalshirts van Monaco vaak een een rode en witte mouw, contrasterend aan de witte en rode kleur van de romp van het voetbalshirt. In 1960-1961 waren echter beide mouwen van het Monaco voetbalshirt wit. Omdat het nieuwe Monaco voetbalshirt gebaseerd is op het voetbalshirt uit de jaren '60, bevat het AS Monaco thuisshirt 2014-2015 bevat twee witte mouwen en wordt deze verder gekenmerkt door het diagonale witte vlak en rode vlak over de voorkant van het voetbalshirt. Verder is het AS Monaco shirt uitgerust met een klassieke polo kraag. De linker borst van het voetbalshirt bevat het nieuwe embleem van AS Monaco als symbool voor het nieuwe tijdperk dat AS Monaco te wachten staat. Het logo bevat nog steeds de rode en witte strepen uit de vlag van Monaco en is daarnaast nog steeds voorzien van een kroon. Deze kroon staat symbool voor de monarchie. Het verschil met het vorige logo is dat het nieuwe logo een scherper design heeft en deze omlijnd is door een gouden rand. Bovendien bevat het nieuwe logo voluit de naam van de club: AS MONACO. In het vorige logo stonden alleen de initialen. De andere borst bevat het logo van Nike. Op het nieuwe voetbalshirt staat vooralsnog geen sponsorlogo, omdat de nieuwe sponsor nog niet bekend is gemaakt.

Het nieuwe AS Monaco tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje, waarop bovendien de logo's van Monaco en Nike staan. De kousen zijn overwegend wit met een rode brede band aan de bovenkant en een rode swoosh van Nike op het midden van de sokken. Check hieronder de foto's van de AS Monaco thuisshirts 2014-2015. Deze voetbalshirts kan je vanaf medio juli 2014 kopen in de online voetbalshop van Subside Sports. Inclusief 10% korting en officiële printing van sterspelers als Falcao, Rodriguez en Abidal.

Koop het hier... en geef hieronder je mening!

AS Monaco Thuisshirt 2014-2015

AS Monaco Thuisshirt 2014-2015 Nike

AS Monaco Voetbalshirt 2014-2015

AS Monaco Nike Voetbalshirts 2014-2105

AS Monaco Logo 2014-2015

Extra informatie AS Monaco voetbalshirts


Alle Nike voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 zijn uitgerust met een speciaal systeem, welke de spelers helpt het lichaam op temperatuur te houden tijdens de wedstrijd. Alle voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van alle WK landen is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaan voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 billioen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

Bron foto's: news.nike.com