Het nieuwe Arsenal thuisshirt 2012-2013 is vandaag officieel bekend gemaakt door teamkledingsponsor Nike en de Londense club. In dit voetbalshirt speelt Arsenal de Premier League en Champions League uitwedstrijden gedurende het seizoen 2012-2013. Het nieuwe Arsenal uitshirt wordt gekenmerkt door de horizontale zwarte en paarse banen over het voetbalshirt. De paarse kleur van het Arsenal voetbalshirt is een ode aan het Engelse koningshuis, welke dit jaar viert dat Koningin Elizabeth 60 jaar op de troon zit: het Diamond Jubilee.

Toen Arsenal in 1890 opgericht was, heette de club bovendien ''Royal (Koninklijk) Arsenal'', waardoor de kleur paars ook een ode is aan de oprichters van de club. De onderkant van de mouwen is rood en verwijst naar de belangrijkste clubkleur van Arsenal. Verder is het Arsenal uitshirt voorzien van een ronde zwarte kraag.

Binnenin deze kraag staat de Arsenal leus: ‘Victoria Concordia Crescit’ (Overwinning Door Harmonie), terwijl de achterkant van de kraag de initialen van de club bevat: AFC (Arsenal FC). De rechter borst is voorzien van het Nike logo en de andere logo bevat het Arsenal embleem. Hoofdsponsor Fly Emirates staat traditiegetrouw op het midden van de Arsenal voetbalshirts. Het nieuwe uitshirt wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje, waarop bovendien het logo van Nike en Arsenal staan. De bijbehorende kousen hebben hetzelfde design als het shirt en zijn paars/zwart gestreept met een rode baan op het midden. Check hieronder de foto's van de nieuwe Arsenal uitshirts 2012-2013. Deze kan je vanaf medio Augustus 2012 kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de nieuwe tenues, Arsenal trainingspakken, trainingsshirts en retro shirts.

Koop het hier & geef hieronder je mening!

Arsenal thuisshirt 2012/2013

Arsenal thuisshirts 2012-2013

Arsenal uitshirts 2012-2013

Arsenal uitshirt 2012-2013