21 maart 2018

Argentinië uitshirt 2018-2019

Het nieuwe Argentinië uitshirt voor het WK van 2018 is vandaag officieel gelanceerd door de Argentijnse bond en kledingsponsor adidas. Dit gebeurde tegelijkertijd met de andere tenues an de landen waarvan adidas kledingsponsor is. In dit nieuwe tenue speelt het Argentijnse elftal de uitwedstrijden tijdens het WK in Rusland. Hierin neemt het Zuid Amerikaanse land het in poule D in ieder geval op tegen Ijsland, Kroatië en Nigeria. Bovendien wordt het nieuwe uitshirt van Argentinië gedragen tijdens de Copa America van 2019, welke in Brazilië plaats vindt. Adidas is ook komend seizoen weer verantwoordelijk voor het design van de voetbalshirts van het Argentijnse elftal. Deze functie vervult het merk sinds 2001 en beide partijen hebben in ieder geval nog een contract tot 2022. Meer weten over het mogelijke nieuwe uitshirt van de Argentijnen? Check hieronder de details!

Zwart Argentinië uit shirt en tenue WK 2018-2019

Het nieuwe Argentinië shirt is gebaseerd op een legendarisch shirt uit de geschiedenis van het nationale elftal. Het nieuwe Argentinië uittenue is namelijk geïnspireerd door het uitshirt van 1993. In 1993 won het Argentijnse voetbalelftal de Copa America in Ecuador. In de finale op 4 juli 1993 versloeg de club Mexico met 2-1 door twee doelpunten van Gabriel Batistuta. Andere sterspelers van dit elftal waren sterren als Simeone, Redondo en Zapata.

Het nieuwe uitshirt van Argentinië is overwegend zwart en bevat evenals het voetbalshirt van 1993 drie diagonale banen ter hoogte van de oksels. Deze drie banen hebben een flitsend design. Door deze banen lopen namelijk diagonale, zwarte strepen. Verder zijn de banen geheel in stijl van de kleuren van de Argentijnse vlag. Twee van de banen zijn licht blauw en de middelste baan is wit. Het nieuwe uitshirt van Argentinië bevat ook een ronde hals met ribbels. De drie strepen van adidas bevinden zich alleen op de schouders en zijn wit. Op de linker borst prijkt het logo van de Argentijnse voetbalbond AFA (Asociación del Fútbol Argentino). Boven het logo van de Argentijnse bond staan twee sterren, welke refereren aan de gewonnen WK's van 1978 en 1986. De andere borst van het shirt bevat het adidas performance logo in het wit. Het Duitse sportmerk verzorgt dus sinds 2001 de tenues en trainingskleding van de vertegenwoordigende elftallen van Argentinië. Eerder was dit ook al het geval. In de periode 1973-1979 en de periode 1990-1998 speelde Argentinië ook al in tenues van adidas.

Het nieuwe Argentinië uittenue wordt dit jaar gecompleteerd door een wit voetbalbroekje. Dit short is aan de zijkanten uitgerust met zwarte adidas strepen. Bovendien staan de logo's van de voetbalbond en adidas op de shorts. De kousen van het tenue zijn ook overwegend zwart en bevatten aan de bovenkant drie stripes, welke in stijl zijn van de kleuren van de Argentijnse vlag. Op de sokken staan ook de initialen van de AFA en het adidas logo. Zoals alle tenues van het Duitse sportmerk zijn ook de uitshirts van het keurkorps van Jorge Sampaoli uitgerust met de adidas Climacool technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren.

Argentinië debuteert in dit shirt in de oefeninterland tegen het Italiaanse elftal op 23 maart 2018. Vanaf dan schitteren sterren als Messi, Aguero, Dybala, Icardi en nog meer sterspelers in het nieuwe voetbalshirt. Pas medio 2020 wordt er weer een nieuw uitshirt uitgebracht. Check ook het al gelanceerde Argentinië thuisshirt voor het WK van 2018.

Argentinië WK 2018 uitshirt bestellen

Het Argentinië uitshirt voor het WK van 2018 kan je pas vanaf nu bestellen in de onderstaande online winkels. Het shirt heeft voor volwassenen een prijs van ongeveer € 85,- en voor kinderen is het shirt ongeveer € 70,-. In de onderstaande online winkels kan je het voetbalshirt van het Argentijnse elftal laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Check hier ook het bijbehorende voetbalbroekje en de kousen. De broekjes hebben een prijs van tussen de € 35- € 40,- en de kousen zijn € 18,-. Wil je andere producten van het nationale elftal bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het nieuwste Argentinië shirt online adidas SHOP

of in deze winkel (inclusief bedrukking en goedkope t-shirts)