6 november 2017

Argentinië thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe Argentinië thuisshirt voor 2018-2019 is vandaag officieel gelanceerd door adidas en de Argentijnse bond. In dit nieuwe voetbalshirt speelt het land haar thuiswedstrijden tijdens het WK van 2018 in Rusland. Bovendien speelt het land in dit nieuwe shirt tijdens de Copa America van 2019, welke plaats vindt in Brazilië. Adidas is ook komende jaargang weer verantwoordelijk voor de productie en het design van het nieuwe shirt van de equipe die onder leiding staat van trainer Jorge Sampaoli. Deze functie vervult het Duitse sportmerk sinds de jaren '70 en het contract loopt in ieder geval nog tot 2022. Check hieronder de details van het voetbalshirt van het Argentijnse voetbalelftal.

Argentinië shirt en tenue WK 2018-2019

Het nieuwe Argentinië voetbalshirt voor 2018-2019 is dit jaar geïnspireerd door het shirt waarin ''La Albiceleste'' de Copa America, het kampioenschap van Zuid Amerika, won in 1993. Deze editie van de Copa America vond plaats in Ecuador en in de finale namen de Argentijnen het op tegen Mexico. Spits Gabriel Batistuta maakte voor het Argentijnse elftal het verschil door twee doelpunten te maken. Deze wedstrijd eindigde in 2-1. Andere sterren van dit elftal waren Redondo, Simeone en Zapata.

Het nieuwe Argentinië thuisshirt waarschijnlijk gekenmerkt door de verticale witte en licht blauwe banen over het tenue. De voorkant van het shirt bevat drie licht blauwe banen en twee verticale witte banen. Opvallend genoeg zijn de licht blauwe banen uitgerust met kleine vierkanten/ruiten in verschillende tinten licht blauw. De mouwen van het tenue zijn geheel wit en de drie strepen van adidas staan op de schouders in het zwart. De kraag van het shirt is geïnspireerd door de hals van het shirt van 1993 en loopt in een kleine v naar beneden. Dit wordt door adidas de zogenaamde EQT kraag genoemd. De rechter borst bevat het logo van adidas en de andere borst is uitgerust met het logo van de Argentijnse voetbalbond: Asociación del Fútbol Argentino (AFA). Boven het logo van de AFA staan twee sterren, welke verwijzen naar de gewonnen wereldkampioenschappen in 1978 en 1986. Een uniek detail bevindt zich nog aan de rechter zijkant van het shirt. Ter hoogte van de rechter onderkant is een opdruk te vinden ter ere van het 125 jarig bestaan van de AFA. Hier staat het getal 125, omringd door een lauwerkrans. De Argentijnse voetbalbond is op 21 februari 1893 opgericht en bestaat in 2018 dus 125 jaar. Opvallend aan de nieuwe adidas WK shirts is dat deze een fashionable ronding aan de onderkant van het shirt bevatten.

Het nieuwe Argentinië tenue wordt dit seizoen compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten witte adidas strepen. Op de broekjes staan ook uitingen van adidas en de Argentijnse bond. De kousen zijn overwegend wit met zwarte details.De bovenkant van de kousen zijn uitgerust met zwarte adidas strepen en op de kousen staan ook het logo van adi en de initialen van de bond: AFA. Zoals alle tenues van adidas zijn ook deze tenues uitgerust met de adidas Climalite technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Deze nieuwe tenues worden gedragen door sterren als Messi, Dybala, Higuain, Aguero, Di Maria, Benedetto en andere sterren. 

Argentinië voetbalshirt kopen

Het nieuwe Argentinië voetbalshirt voor 2018-2019 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande online winkel. De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 85,- en voor kinderen € 70,-. Dit shirt kan je bestellen in de maten 128, 140, 152, 164, 176, S, M, L, XL en XXL. In deze winkels heb je ook de mogelijkheid het Argentinië tenue te laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hierbij wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere of goedkopere producten van het land kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor het nieuwste Argentinië shirt in DEZE SHOP (inclusief bedrukking en goedkope t-shirts)

of deze online SHOP