19 maart 2020

Argentinië Copa America 2021 thuisshirt

Adidas lanceert binnenkort het nieuwe Argentinië Copa America 2020 voetbalshirt in samenwerking met de Argentijnse voetbalbond. In het nieuwe tenue speelt het Argentijnse voetbalelftal onder de Copa America 2021 thuiswedstrijden. In de poulefase van het toernooi, dat in eigen land en Colombia plaats vindt, neemt Argentinië het op tegen Bolivia, Chili, Paraguay en Uruguay. Het nieuwe tenue van ''La Albiceleste'' wordt bovendien gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022. 

Argentinië thuis shirt en tenue 2020-21

Adidas is ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het design en de productie van het nieuwe Argentinië thuistenue. Het Duitse sportmerk is sinds 2001 kledingsponsor van het nationale elftal en dit contract loopt in ieder geval nog tot 2022. Het Duitse sportmerk lichtte zelf een tipje van de sluier over het design van het nieuwe tenue. De marketing boodschap van het tenue is namelijk het volgende: ''The shirt celebrates the art of the iconic Albiceleste shirt by a hand-painted pattern that represents all of the Albiceleste shirts in history." Het nieuwe Argentinië thuistenue bevat het traditionele design van horizontale, lichtblauwe en witte banen. In de lichtblauwe banen is een all-over camouflage print verwerkt. Deze print loopt ook door over de lichtblauwe banen op de mouwen. Het thuisshirt van het Argentijnse elftal is dit seizoen bovendien uitgerust met een ronde hals in het wit en deze kleur komt ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. De drie adidas trademark strepen bevinden zich dit jaar op de schouders van het voetbalshirt en zijn lichtblauw. Adidas heeft ook nog een speciaal detail verwerkt op de achterkant van het voetbalshirt, in de nek. Hier prijkt de zon uit de Argentijnse vlag. Deze zon wordt ook wel de Incazon of Meizon genoemd. Iconisch aan deze zon is dat er een gezicht in verwerkt is. Bovendien bevat de zon zestien rechte en zestien kronkelende zonnestralen. Deze zon staat symbool voor de zonnegod Inti uit de Inca mythologie. Tot zover de symboliek die in het tenue verwerkt is. 

De rechterborst van het tenue bevat het adidas performance logo in het zwart en op de andere borst staat het logo van de AFA (Asociación del Fútbol Argentino). Dit logo bevat twee sterren, welke verwijzen naar de gewonnen WK's van 1978 en 1986. Opvallend genoeg wordt het Argentinië thuistenue dit seizoen compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten lichtblauwe adidas strepen. Op de broekjes staan ook weer de logo's van de AFA en adidas. De kousen van het Argentinië Copa America 2021 voetbalshirt zijn wit met aan de bovenkant lichtblauwe strepen.

Het tenue zou eigenlijk al deze maand gelanceerd worden, maar door het Coronavirus wordt dit waarschijnlijk uitgesteld. In november lanceerden de AFA en adidas al wel het nieuwe Argentinië uitshirt. Check hieronder de afbeeldingen van hoe het Argentinië thuistenue voor de periode 2020-2021 er mogelijk uit gaat zien. 

Argentinië voetbalshirt 2020-21 bestellen

Het nieuwe Argentinië adidas 2020 voetbalshirt kun je pas vanaf komende zomer bestellen in de onderstaande winkels. Het tenue heeft voor volwassenen een prijs van € 84,95 en voor kinderen is het tenue € 69,95. In deze shops kun je het Argentinië tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering! 

Bestel je Argentinië tenue altijd in deze winkel (inclusief goedkope t-shirts en officiële bedrukking)