Argentinië thuisshirt 2021-2022

Een jaar na eigenlijk de bedoeling was, hebben adidas en de Argentijnse voetbalbond vandaag het nieuwe adidas Argentinië thuisshirt 2021-2022 officieel gelanceerd. In dit nieuwe voetbalshirt speelt het Argentijnse voetbalelftal de Copa America 2021 thuiswedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022. In de poulefase van de Copa America, dat in eigen land en Colombia plaats vindt, neemt Argentinië het op tegen Bolivia, Chili, Paraguay en Uruguay. 

Argentinië thuis shirt en tenue 2021-2022

Adidas is ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het design en de productie van het nieuwe Argentinië thuistenue. Het Duitse sportmerk is sinds 2001 kledingsponsor van het nationale elftal en dit contract loopt in ieder geval nog tot 2022. Het Argentinië thuistenue heeft een opvallend design. De marketing boodschap van het tenue is namelijk het volgende: ''The shirt celebrates the art of the iconic Albiceleste shirt by a hand-painted pattern that represents all of the Albiceleste shirts in history." Het nieuwe Argentinië thuistenue bevat het traditionele design van horizontale, lichtblauwe en witte banen, maar in deze banen is een all-over camouflage print verwerkt. Deze print loopt ook door over de lichtblauwe banen op de mouwen. De camouflage print verwijst naar de verschillende provincies in het land. Het thuisshirt van het Argentijnse elftal is dit seizoen bovendien uitgerust met een ronde hals in het wit en deze kleur komt ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. De drie adidas trademark strepen bevinden zich dit jaar op de schouders van het voetbalshirt en zijn lichtblauw. Adidas heeft ook nog een speciaal detail verwerkt op de achterkant van het voetbalshirt, in de nek. Hier prijkt de zon uit de Argentijnse vlag. Deze zon wordt ook wel de Incazon of Meizon genoemd. Iconisch aan deze zon is dat er een gezicht in verwerkt is. Bovendien bevat de zon zestien rechte en zestien kronkelende zonnestralen. Deze zon staat symbool voor de zonnegod Inti uit de Inca mythologie. Tot zover de symboliek die in het tenue verwerkt is. 

De rechterborst van het tenue bevat het adidas performance logo in het zwart en op de andere borst staat het logo van de AFA (Asociación del Fútbol Argentino). Dit logo bevat twee sterren, welke verwijzen naar de gewonnen WK's van 1978 en 1986. Opvallend genoeg wordt het Argentinië thuistenue dit seizoen compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten lichtblauwe adidas strepen. Op de broekjes staan ook weer de logo's van de AFA en adidas. De kousen van het Argentinië Copa America 2021 voetbalshirt zijn wit met aan de bovenkant lichtblauwe strepen. De nieuwe tenues van het Argentijnse voetbalelftal bevatten ook dit jaar weer de adidas AeroReady en Heat.RDY technologie, welke zorgen voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht. De authentic tenues, die uitgerust zijn met de Heat.RDY technologie, zijn bovendien lichter en bevatten een ronding aan de onderkant. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Argentinië thuisshirt 2021-2022, welke vanaf nu tot volgend jaar zomer gedragen worden door spelers als Messi, Dybala, Martinez, Tagliafico, Di Maria, Lautaro Martinez, Paredes, Gomez, Palacios, Lo Celso, Ocampos en nog meer spelers of check ook het  Argentinië uitshirt

Argentinië voetbalshirt 2020-21 bestellen

Het nieuwe Argentinië thuisshirt 2021-2022 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is voetbalshirt € 69,95. In deze shops kun je het Argentinië tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering! 

Bestel je Argentinië tenue altijd in de Argentinië fanshop (inclusief goedkope t-shirts en officiële bedrukking)

of deze FANSHOP!

of deze SHOP!

Argentinië thuisshirt 2021-2022

Argentinië voetbalshirt 2021-2022

Argentinië thuistenue 2021-2022

Argentinië thuisshirts 2021-2022

Details Argentinië thuisshirt 2021-2022