4 april 2018

adidas Originals lanceert Spanje retro voetbalshirt van 1994

Ook voor Spanje heeft adidas een unieke Originals collectie gelanceerd. Het nieuwe Spanje WK 2018 thuisshirt is geïnspireerd door het voetbalshirt van 1994. Precies hetzelfde shirt is opgenomen in de nieuwe adi Originals WK 2018 collectie. De nieuwe vintage collectie van adi bevat naast de nieuwe Spanje retro shirts ook retro tenues van de Rode Duivels, Duitsland en Argentinië. Waar bij voorgaande toernooien er alleen een retro shirt werd uitgebracht, kan je nu ook het bijbehorende retro voetbalbroekje bestellen. Daarover hieronder meer. Check alle details van het nieuwe adidas shirt van het Spaanse elftal!

Spanje voetbalshirt en tenue WK 1994

Het adidas Originals Spanje shirt heeft precies hetzelfde design als het tenue van 1994. In de groepsfase van het WK in de Verenigde Staten nam het Spaanse elftal het in poule C op tegen Duitsland, Zuid Korea en Bolivia. Hierdoor werd de achtste finale bereikt, waarin Spanje te sterk was voor Zwitserland. In de kwartfinale moest Spanje haar meerdere erkennen in de latere finalist Italië. La Squadra Azzurra won deze wedstrijd namelijk met 2-1. Bekende spelers van Spanje waren destijds Hierro, Luis Enrique, Begiristain, Guardiola, Bakero, Ferrer, Zubizarretta en Nadal. Ook in 1994 was adidas al kledingsponsor van het nationale elftal. Deze functie vervult het merk namelijk sinds 1992 en bovendien verzorgde het Duitse sportmerk de kleding van Spanje al in de periode 1982-1984.

Het nieuwe adidas Originals Spanje shirt heeft precies hetzelfde design als het shirt van 1994. Het shirt is geheel rood en bevat verticale banen met een glimmend effect. Verder wordt het shirt gekenmerkt door de ruiten in de Spaanse kleuren (rood/navy/geel) over de rechterkant van het shirt. Ook de klassieke polo kraag van het shirt bevat deze kleuren. Op het midden van het tenue prijkt het adidas logo van destijds en de linker borst is uitgerust met het embleem van de RFEF. Zowel op de achterkant als op de voorkant van het shirt prijkt nummer 15. Dit was het nummer waarmee Caminero speelde in 1994. Dit nummer heeft precies dezelfde stijl als de officiële bedrukking van het Spaanse elftal in de jaren ’90. Adidas heeft ook het bijbehorende broekje uitgebracht. Het broekje heeft dezelfde korte fit als in de jaren ’90 het geval was. Het retro voetbalbroekje is geheel blauw en bevat aan de zijkanten eenzelfde geruite strip als op het voetbalshirt aanwezig is. Ook het nummer en de logo’s van de Spaanse bond en adidas staan op het short. Check ook het Spanje WK 2018 shirt, dat op het tenue van 1994 is gebaseerd.

Spanje retro shirt bestellen

Het nieuwe adidas Originals Spanje shirt kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshops. Het tenue is alleen beschikbaar voor volwassenen. Het shirt heeft een prijs van € 89,95 en het broekje is € 39,95. Beide items kan je alleen voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) bestellen. Wil je andere producten van het nationale elftal kopen? Check ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel het nieuwe Spanje adi Originals retro shirt in deze winkel! 

of check andere Spanje retro shirt in deze SHOP