Adidas heeft naast de huidige voetbalshirts van AC Milan ook een speciale heritage adidas Originals AC Milan lijn gelanceerd. De vintage voetbalshirts en jackets uit deze lijn zijn gebaseerd op de voetbalshirts, waarin AC Milan verschillende successen heeft geboekt. Zo heeft het merk een speciaal uitshirt gelanceerd, welke gebaseerd is op het AC Milan uitshirt van 1969 en 1989. In beide jaren won AC Milan de Europa Cup I. In 1969 won AC Milan de finale van Ajax in Madrid met 4-1. Ajax was nagenoeg kansloos. Met Rivera en Prati als absolute uitblinkers, toonde AC Milan zich op alle fronten de betere ploeg. Prati scoorde in deze wedstrijd drie doelpunten en Sormani scoorde het andere doelpunt. Voor Ajax deed Vasovic iets terug.

In 1989 won AC Milan voor de derde keer de Europa Cup I. Berlusconi was inmiddels voorzitter geworden van de Milanse club, die begin en midden jaren '80 zelfs in de Serie B acteerde. Berlusconi kocht, ondanks de hoge transfersom, de Nederlandse voetbalsterren Ruud Gullit, Marco van Basten en Frank Rijkaard aan. Samen met hen en de Italiaanse internationals Paolo Maldini, Roberto Donadoni, Mauro Tassotti, Alessandro Costacurta en Franco Baresi ontwikkelde zich een sterk team dat het voetbal in Europa domineerde. Na de elfde landstitel in 1989 won de club de Europacup I, de Europese supercup en de intercontinentale beker. AC Milan versloeg in de finale van de Europa Cup I Steau Boekarest met 4-0 in Barcelona. Doelpuntenmakers waren Gullit (2) en Van Basten. In 1990 wist AC Milan dit staaltje weer te herhalen. Dit keer was Benfica de tegenstander. Rijkaard maakte in deze wedstrijd het enige doelpunt, waardoor AC Milan voor de vierde keerde Europa Cup I wist binnen te slepen.

Adidas Originals heeft een speciaal uitshirt gelanceerd, dat gebaseerd is op de succes shirts van AC Milan. Dit shirt is evenals de andere AC Milan uitshirts overwegend wit en wordt gekenmerkt door de V-hals in de clubkleuren van Rossoneri: rood/zwart. Ook de onderkant van de mouwen zijn voorzien van een rode en zwarte baan. De linker borst bevat het logo van de plaatselijke AC en de andere borst is voorzien van de Adidas trefoil in het goud. Daarnaast heeft Adidas nog remake van het thuisshirt uit de jaren '60 gelanceerd. Dit longsleeve shirt bevat de zwarte en rode verticale banen over het shirt en een ronde kraag. Daarnaast heeft Adidas een klassieke retro jacket gelanceerd. Check hieronder de foto's van de AC Milan adidas Originals retro shirts en jackets. Deze kan je vanaf nu kopen in de online shop van Sportus.nl. Inclusief printing van de AC Milan sterspelers van destijds! Of check het overzicht met beschikbare AC Milan retro shirts of voetbalshirts hiernaast. 


AC Milan uitshirt 1989