adidas kledingsponsor Italië vanaf 2023

Groot nieuws vanuit Italië! Vanaf 2023 speelt het Italiaans voetbalelftal niet meer in voetbalshirts van Puma, maar in tenues van adidas. Vandaag maakten de Italiaanse voetbalbond en adidas de deal wereldkundig. Adidas was al eerder kledingsponsor van het nationale elftal in de periode 1974-1978. Het Duitse sportmerk verzorgt vanaf volgend jaar niet alleen de voetbalshirts van ''La Squadra Azzurra'', maar ook die van het Italiaanse vrouwenelftal, de jeugd, het futsalteam, het beachsoccer team en de eSports afdeling. Dit betekent dat er een einde komt aan de samenwerking met Puma, dat sinds 2004 de tenues van Italie verzorgde. Tijdens het WK in Qatar speelt het Italiaans voetbalelftal dus nog wel in voetbalshirts van Puma.

FIGC voorzitter Gabriele Gravina reageert verheugd: ''Wij zijn erg trots op de samenwerking met adidas. Deze samenwerking vertegenwoordigt een fundamentele stap in het in ons groeipad van onze commerciële aantrekkingskracht en versterkt ook het ontwikkelingsproces van ons merk, zowel in als buiten Italië. De passie en het enthousiasme van adidas zijn hetzelfde als wij bij de Italiaanse voetbalbond hebben bij de promotie van alle Italiaanse voetbalelftallen en het Italiaans voetbal, op ieder niveau.''

Ook adidas CEO Kasper Rørsted reageert blij: ''We zijn ongelooflijk trots om de deze langdurige samenwerking met de Italiaanse voetbalbond aan te kondigen. We zijn enorm verheugd dat een van de meest succesvolle nationale elftallen ons portfolio versterkt, naast andere giganten zoals Duitsland (DFB), Spanje (RFEF), Argentinië (AFA) en Belgie (RBFA). We kunnen niet wachten om samen mooie doelen te bereiken.''

Er zijn geen mededelingen gedaan over de duur van het contract. Met het contract zou een bedrag van ongeveer 35 miljoen euro per jaar gemoeid zijn. Het is nog even wachten op de Italië voetbalshirts van adidas. Deze zullen pas medio januari 2023 officieel gelanceerd worden door de Italiaanse voetbalbond en het Duitse sportmerk. We verwachten dat Puma medio juni/juli de voetbalshirts lanceert, waarin Italië speelt tijdens het WK van 2022 in Qatar.

Ben je op zoek naar een voetbalshirt van Italië? Check het exclusief in de officiële adidas SHOP of deze Italië fanshop! 

Alle kledingsponsors Italië

Periode Merk
1974-1978 adidas
1978-1979 Balia
1979-1984 Le Coq Sportif
1984-1985 Ennerre
1985-1994 Diadora
1994-1999 Nike
1999-2003 Kappa
2003-2022 Puma
2023 -  adidas