Het nieuwe AC Milan thuisshirt voor het seizoen 2011-2012 is vandaag via de website van de club officieel bekend gemaakt. Het shirt is gebaseerd op voetbalshirt dat AC Milan begin van het huidige millennium droeg. Het nieuwe AC Milan shirt bevat in tegenstelling tot het shirt van het seizoen 2010/2011 meerdere verticale zwarte en rode strepen, welke doorlopen achterop het shirt. Op de zijkanten van het shirt zijn deze strepen niet te vinden, deze bestaan uit twee rode vlakken. De ronde kraag is wit en bevat een dunne gedetailleerde rode lijn aan de bovenkant. Ook de Adidas strepen ter hoogte van de schouders zijn wit, evenals de onderkant van de mouwen.

Op de linkerborst staat het logo van AC Milan met daarboven een ster, welke verwijst naar de meer dan 10 behaalde landkampioenschappen van Italie. Op de rechterborst staat het logo van Adidas en op het midden van het shirt hoofdsponsor Fly Emirates. 

 

Ook op het nieuwe AC Milan thuisshirt zijn verschillende details te vinden. Zo staan er 7 Italiaanse vlaggetjes net onder de kraag op de achterkant van het shirt, welke verwijzen naar het feit dat AC Milan een wereldwijd symbool is van Italië. Daarnaast keert de Italiaanse vlag ook terug aan de zijkant van het shirt, de sokken en het broekje. Op de achterkant van het shirt is de tekst ´´Associazione Calcio Milan´´ geborduurd.  Het voetbalbroekje dat bij dit shirt hoort is wit met zwarte en rode lijnen aan de onderkant en de zijkanten van het short. De AC Milan kousen zijn zwart en bevatten aan de bovenkant drie rode Adidas trademark strepen. 

 

Het nieuwe AC Milan thuisshirt wordt door AC Milan voor het eerst gedragen in de wedstrijd tegen Cagliari op 15 mei. Het shirt kan je medio mei in deze webshop kopen. Klik hier ook voor een groot assortiment in andere AC Milan merchandising.