8 mei 2018

Zwitserland retro voetbalshirt van 1990-1992 opnieuw uitgebracht!

Zwitserland heeft weer een nieuw shirt! Dit keer betreft het niet een officieel voetbalshirt van PUMA, maar een retro shirt! Waar Puma verantwoordelijk is voor het design en de productie van de tenues, mag COPA Football zich koning noemen op het gebied van vintage voetbalshirts. Het merk heeft deze week een nieuwe collectie gelanceerd. Hierdoor bestaat er van elk aan het WK van 2018 deelnemend land een retro shirt van het Nederlandse retro merk. Er is ook een nieuw Zwitserland retro voetbalshirt aan de collectie toegevoegd. Dit shirt is geïnspireerd door het shirt van de periode 1990-1992. Meer weten over het design en het verhaal achter dit tenue? Check hieronder de details!

Zwitserland retro voetbalshirt 1990-1992

Met gevestigde namen als Heinz Hermann en Alain Sutter en talenten als Chapuisat, Turkilmaz en Knup wist het Zwitserse elftal, onder leiding van trainer Uli Stielike, zich net niet te plaatsen voor het EK van 1992 in Zweden. Dit betekende dat Zwitserland zich al bijna 25 jaar niet had weten te plaatsen voor een EK of WK. In 1993 kwam hier verandering in. Roy Hodgson werd de opvolger van Stielike en onder leiding van de Engelsman plaatste het Zwitserse voetbalelftal zich wel voor het WK van 1994 in de Verenigde Staten. 

Het COPA Football Zwitserland retro shirt is een ode aan de talenten die Zwitserland begin jaren ’90 voortbracht. Het voetbalshirt heeft dan ook precies hetzelfde design als het shirt van de periode 1990-1992. In deze periode was Puma overigens nog geen kledingsponsor van het nationale team. Destijds vervulde het Zwitserse sportmerk Blacky deze functie. Het shirt van deze periode heeft een echt retro design. Het shirt is geheel rood en wordt gekenmerkt door het kruis uit de vlag van het land. Dit kruis bevindt zich zowel op het midden van het shirt als op de mouwen. Naast dit kruis bevinden zich dunne, zwarte en witte strepen, welke het shirt een flitsend uiterlijk geven. De rechter borst van het Zwitserland voetbalshirt is uitgerust met diagonale, witte banen. Het shirt van 1992 is bovendien uitgerust met een v-hals met gevouwen kraag, wat het shirt nog meer een retro uitstraling geeft. Last but not least is het shirt ook nog eens uitgerust met dunne, rode, verticale banen. Evenals de shirts van beginjaren ’90 bestaat het shirt ‘’gewoon’’ voor 100% uit polyester en als extraatje wordt het shirt ook nog eens geleverd in een luxe cadeaubox van COPA!

Check hieronder nog meer foto’s van het nieuwe Zwitserland retro shirt van 1992. In dit shirt speelt het nationale elftal niet tijdens het WK. Check ook het WK 2018 thuisshirt en uitshirt van het land!

Zwitserland retro shirt bestellen

Het nieuwe COPA Football Zwitserland retro shirt kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Dit kan alleen in de volwassen maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van het shirt is € 59,95 en in de webshops kan je het shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Wil je andere producten van Zwitserland bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Zwitserland retro shirt altijd in deze WINKEL!

of deze SHOP!