19 maart 2018

Zwitserland uitshirt 2018-2019

Het nieuwe Zwitserland uitshirt voor de periode 2018-2019 is vandaag bekend gemaakt door Puma en de nationale voetbalbond van het land. Dit betreft het shirt waarin het Zwitserse voetbalelftal haar uitwedstrijden tijdens het WK van 2018 speelt en bovendien de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op Euro 2020 op vreemde bodem. Tijdens het WK in Rusland neemt Zwitserland het in de poulefase in poule E op tegen Brazilië, Costa Rica en Servië. In november werd al het nieuwe thuisshirt gelanceerd. Meer weten over het mogelijke uitshirt? Check het hieronder!

Wit Zwitserland uit shirt en tenue 2018-2019

Alle nieuwe voetbalshirts van de landen waarvan Puma kledingsponsor is hebben een clean design om de trots van de spelers en de supporters van het nationale elftal uit te stralen. Alle voetbalshirts van deze nationale elftallen zijn dan ook wit. Bij het uitshirt van het Zwitserse elftal is dit niet anders. Het voetbalshirt is namelijk overwegend wit met rode details. De rode accenten zijn geïnspireerd door de kleuren van het thuisshirt van Zwitserland en de vlag van het land. Deze details komen terug in de crew neck van het shirt en in een band aan de achterkant van de kraag. Ook het logo van Puma op het midden van de borst en op de mouwen is rood. Het Duitse sportmerk is sinds 1998 kledingsponsor van alle vertegenwoordigende elftallen van Zwitserland en heeft met de voetbalbond van Zwitserland nog een contract tot 2020. Op de linker borst prijkt de vlag van het land en de rechter borst het logo van de Zwitserse voetbalbond, de ASF/SFV (Schweizerischer Fussballverband of Association Suisse de Football). Verder heeft het shirt een vrij simpel design. Op de achterkant prijkt de naam van het land in het rood: SUISSE.

Het nieuwe uittenue van de equipe van bondscoach Petkovic wordt compleet gemaakt wordt door een rood voetbalbroekje. Dit short is aan de zijkanten uitgerust met een brede, rode strip. Op de voetbalbroekjes van Zwitserland staan ook de logo’s van de voetbalbond en Puma. De kousen van het tenue zijn waarschijnlijk wit met enkele rode details. Zoals alle tenues van het Duitse sportmerk zijn ook deze shirts uitgerust met de Puma Dry Cell technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. De authentic tenues van het Zwitserse elftal zijn tevens uitgerust met de Puma evoKNIT technologie. Deze technologie zorgt er niet alleen voor dat de shirts nog strakker om het lichaam vallen. Deze zorgt er ook voor dat zweet nog sneller naar de buitenkant van het shirt wordt getransporteerd. Een ander kenmerk van de evoKNIT technologie is dat het shirt geen naden bevat, waardoor de spelers minder hinder van het tenue ondervinden en dus nog vrijer kunnen bewegen.

Het nieuwe tenue wordt voor het eerst gedragen in de oefenwedstrijd tegen Griekenland op 21 maart 2018. Vanaf dan zien we sterren als Shaqiri, Xhaka en Lichtsteiner in het nieuwe shirt. Dit tenue draagt het Zwitserse voetbalelftal tot en met februari 2020. Check ook het nieuwe Zwitserland thuisshirt voor het WK 2018.

Zwitserland voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Zwitserland uitshirt voor 2018-2019 kan je vanaf nu  bestellen in de onderstaande online winkels. De prijs van het shirt is voor volwassenen (maat S, M, L, XL en XXL) ongeveer € 84,95 en voor kinderen (maat 128, 140, 152, 164, 176) € 69,95. De voetbalbroekjes hebben een prijs van ongeveer € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In de onderstaande webshops kan je het Zwitserland tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dezelfde bedrukking gebruikt als de spelers op het shirt dragen dit seizoen. Wil je andere producten van het land bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder! Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwste Zwitserland shirt in deze SHOP!