8 februari 2019

Werder Bremen mashup voetbalshirt 120 jarig bestaan

Werder Bremen heeft vandaag in samenwerking met kledingsponsor Umbro een voetbalshirt gelanceerd ter ere van het 120 jarig bestaan. 2019 is het jaar van de mashup voetbalshirts en dat is men in Bremen ook niet ontgaan. Het anniversary voetbalshirt van de Duitse club is namelijk een combinatie van verschillende iconische voetbalshirts uit de geschiedenis van ‘’die Werderaner.’’ Het nieuwe mashup voetbalshirt is het commitment voor een leven lang houden van de club, een ode aan de supporters en een combinatie van het heden er verleden! Check hieronder alle details van het mashup voetbalshirt dat door Werder eenmalig wordt gedragen in de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg in het Weserstadion op 10 februari.

Werder Bremen is officieel op 4 februari 1899 opgericht en bestaat deze week dus precies 120 jaar. Het mashup voetbalshirt ter ere van de verjaardag is direct ook één van de meest opvallende shirts in de geschiedenis van de Duitse club. Het shirt heeft verschillende tinten groen, is verdeeld in verschillende diagonale vlakken en alle vlakken bevatten een tekst. De vlakken op het shirt zijn aan elkaar gestikt. De rechter bovenkant van het shirt loopt schuin af en is licht groen. In dit lichtgroene gedeelte is een tekst verwerkt: ‘’120 Jahre“, en ‘’Werder.“ Onder dit gedeelte bevat het shirt een diagonale donker groene band. Dit is direct ook de kleur van de rehter mouw en de ronde hals. In dit deel is een gedeelte van het oprichtingsjaar verwerkt en staat ook de tekst: ‘’Lebenslang grün-weiß.“ Onder dit vlag bevindt zich een groen vlak met daarin het oprichtingsjaar 1899 en daaronder prijkt weer een lichter groen vlak met de tekst ‘’Wagen un Winnen.“ Het onderste gedeelte bevat weer een heldere kleur groen en dit deel bevat de tekst: ‘’Das W auf dem Trikot.“ De mouwen van het tenue worden afgesloten door een witte bies en verder staan uiteraard de logo’s van Umbro en de club op de borst. Umbro is pas sinds dit seizoen kledingsponsor van de club. Beide partijen tekenden een langjarig contract. De ster boven het logo van de Duitse club verwijst naar de vier kampioenschappen van de club van Davy Klaassen. Shirtsponsor Wiesenhof prijkt op het midden van het tenue. Het shirt is daarnaast nog uitgerust met een aantal speciale details. In de nek staat weer de leus van de club: ‘’Wagen un winnen – Seit 1899.’’ Bovendien bevat het shirt aan de onderkant nog een tag met daarin het serienummer van het voetbalshirt. Het tenue wordt compleet gemaakt door het groene voetbalbroekje en de witte kousen van het thuisshirt. Vorige week schreven we over een ander mashup voetbalshirt, namelijk die van Ruud van Nistelrooij. 

Het mashup voetbalshirt van Werder is maar in een gelimiteerde oplage geproduceerd. Dat aantal komt overeen met het oprichtingsjaar (1899) en het shirt heeft een prijs van maar liefst € 120,-. Dit tenue kun je alleen bestellen in de online shop van Werder! Wil je andere Werder Bremen tenues kopen? Bestel het in deze shop of deze winkel!