Dit is het Werder Bremen voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan

Werder Bremen en kledingsponsor Hummel hebben afgelopen weekend een speciaal voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan van de Duitse voetbalclub gelanceerd. De club werd op 4 februari 1899 opgericht en bestaat deze maand dus precies 125 jaar. De club van trainer Ole Werner draagt het special edition voetbalshirt tijdens de wedstrijd tegen FC Heidenheim op 10 februari en het vrouwenteam in de wedstrijd tegen TSG Hoffenheim op dezelfde datum. Dit voetbalshirt wordt dus eenmalig gedragen. Tijdens de andere wedstrijden dragen de spelers en speelsters de andere Werder Bremen voetbalshirts 2023-2024.

Het Werder Bremen voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan is donkergroen en bevat een all-over print van het eerste clublogo van de club op de body van het tenue. Dit logo staat ook op de rechterborst in het beige. Het moderne clublogo van de Duitse club staat op de linkerborst. Onder het clublogo zijn de jaartallen 1899 en 2024 verwerkt. De ronde hals en de band aan de onderkant van de mouwen zijn ook beige/crème. Het Hummel logo (midden van de borst), de chevrons van het Deense sportmerk (schouders) en het logo van de shirtsponsors (Matthaï en Ammerländer) zijn bijna niet zichtbaar, omdat deze ook groen zijn. De binnenkant van de hals bevat opnieuw het motto van de club: ‘’Lebenslang grün-weiss’’. Het tenue wordt compleet gemaakt door een crème gekleurd voetbalbroekje met aan weerszijden groene chevrons. De sokken zijn ook groen met crème chevrons en aan de bovenkant een horizontale lijn.

Klaus Filbry, CEO van Werder Bremen, reageert: ‘’Dit jubileumshirt staat symbool voor een belangrijke mijlpaal. We zijn dan ook blij om dit exclusieve voetbalshirt in samenwerking met kledingsponsor Hummel aan onze supporters te kunnen presenteren. Het retro design van het voetbalshirt symboliseert de verbinding tussen de geschiedenis van de club en het heden, dat weer geheel in lijn is met het jubileum.’’

Allan Vad Nielsen, CEO van Hummel, voegt hieraan toe: ‘’We zijn vereerd om deze mijlpaal met Werder Bremen te vieren. Dit jubileumshirt reflecteert niet alleen op het legendarische verleden van de club, maar kijkt ook naar de toekomst. We hopen dat dit shirt een symbool van trots is voor de supporters en tegelijkertijd doet herinneren aan de ongelooflijke Werder Bremen familie, waar iedereen welkom is!’’

Het Werder Bremen voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan kun je vanaf medio maart/april bestellen in de onderstaande winkels. Het voetbalshirt wordt geleverd in een luxe cadeaubox en heeft voor volwassenen een prijs van € 99,95 en voor kinderen € 79,95.

Dit is het Werder Bremen voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan
Dit is het Werder Bremen voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan
Dit is het Werder Bremen voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan
Dit is het Werder Bremen voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan