5 februari 2019

Volkswagen tot 2022 op trainingskleding Verenigde Staten

De voetbalbond van de Verenigde Staten, de US Soccer, heeft een deal met Volkswagen getekend. De autoproducent versiert vanaf nu de trainingskleding van het nationale voetbalelftal van de Verenigde Staten. Beide partijen zijn een samenwerkingsverband voor de duur van drie jaar aangegaan. Volkswagen maakt in deze periode jaarlijks een bedrag van ruim 10 miljoen dollar over over naar de Amerikaanse voetbalbond. Het loog van Volkswagen staat in ieder geval tot en met het WK van 2022 in Quatar op de trainingskleding van het Amerikaanse voetbalelftal. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de US Soccer in zee gaat met een sponsor voor de trainingskleding. Nooit eerder bevatten de trainingsshirts en pakken een logo van een onderneming. Uiteraard bevatten de tenues van de Verenigde Staten de komende vier jaar geen sponsorlogo. Dit is door de FIFA namelijk niet toegestaan.

De deal met Volkswagen is bovendien de op twee na grootste deal van de US Soccer. Alleen van Nike krijgt de voetbalbond een hoger bedrag. Nike verzorgt al sinds 1995 de tenues van de mannen en vrouwen van de Verenigde Staten. Volkswagen wordt bovendien de exclusieve partner van het zogenaamde Tournament of Nations. Dit is een internationaal toernooi voor vrouwen, dat alleen plaats vindt in jaren zonder een WK of Olympisch toernooi. Uiteraard hebben we ook nog een reactie van de US Soccer: ''Volkswagen wordt één van de meest actieve en zichtbare sponsors die we ooit gehad hebben. Zij investeren onder andere in programma's met betrekking tot de ontwikkeling van voetbal in de Verenigde Staten en helpen ons bovendien om meer fans te bereiken in het land. We kijken ernaar uit om de komende vier jaar met Volkswagen samen te werken en de sport nog groter te maken in de VS.'' Ook Scott Keogh van de Volkswagen Group America is verheugd: ''Ons doel focust zich op de groei van voetbal in de Verenigde Staten. De eerste stap is om voetbal nog aantrekkelijker te maken voor vrouwen. Voetbal is een sport van het volk en Volkswagen is de de auto voor iedereen.''

Medio maart/april 2019 lanceren Nike en de US Soccer de nieuwe trainingscollectie, waarin het vrouwenelftal zich voorbereid op het WK van 2019. De trainingsshirts en trainingspakken uit deze collectie bevatten dan natuurlijk ook het logo van Volkswagen. Het automerk is bovendien hoofdsponsor van VFL Wolfsburg. 

Ben je op zoek naar de nieuwste merchandising van de Verenigde Staten? Bestel het exclusief in deze winkel! Directe levering!