15 juni 2017

VFB Stuttgart thuisshirt 2017-2018

VFB Stuttgart en PUMA hebben vandaag het nieuwe thuisshirt van de Duitse promovendus gelanceerd. In dit nieuwe shirt speelt Stuttgart de Bundesliga en DFB Pokal thuiswedstrijden in de Mercedes Benz Arena gedurende 2017-2018. VFB Stuttgart is afgelopen seizoen kampioen van de 2. Bundesliga geworden en keert dus na een jaar afwezigheid weer terug op het hoogste niveau van Duitsland. Het nieuwe thuisshirt van de in 1893 opgerichte club is direct gebaseerd op een legendarisch shirt uit de geschiedenis van de club. Check hieronder alle details over het nieuwe uitshirt van Stuttgart.

VFB Stuttgart thuis shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe VFB Stuttgart thuisshirt voor 2017-2018 is geïnspireerd door het voetbalshirt van 1997. Dit was het seizoen waarin Stuttgart de DFB Pokal won. In de finale versloeg de Duitse equipe Energie Cottbus met 2-0 door twee doelpunten van de Braziliaan Elber. Ook Nederlander Frank Verlaat speelde destijds voor Stuttgart. Destijds was adidas nog kledingsponsor van de Duitse club. Adidas was sinds 1980 kledingsponsor van de club en in 2002 nam PUMA het stokje over. Puma is ook dit seizoen weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe shirt van de club van trainer Hannes Wolf. Het nieuwe Stuttgart thuisshirt is overwegend wit en wordt zoals altijd gekenmerkt door de brede rode baan over het midden van het tricot. In deze baan is het logo van sponsor Mercedes Benz Bank verwerkt. Verder bevat het shirt zwarte accenten, welke terug komen in de bies aan de onderkant van de mouwen en in de kraag. De rechter borst en de mouwen bevatten de Puma cat en op de linker borst prijkt het logo van de club. Boven het logo staat een gouden ster, welke verwijst naar de vijf landskampioenschappen van de club. Het laatste Bundesliga kampioenschap dateert van 2007. Een speciaal detail is nog terug te vinden aan de achterkant van het shirt. Hier staat namelijk het oprichtingsjaar: 1893. Het nieuwe tenue van Stuttgart wordt gecompleteerd door een wit broekje en witte kousen met zwarte en rode accenten.

Zoals alle Puma tenues zijn deze tenues ook uitgerust met de Puma Dry Cell technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. In deze nieuwe shirts schitteren sterren als Maxim, Terodde en Asano. Check ook het nieuwe uitshirt.

VFB Stuttgart voetbalshirt kopen

Het nieuwe VFB Stuttgart thuisshirt voor 2017-2018 kan je vanaf juli kopen in de onderstaande online winkels. Dit shirt kan je zowel voor kinderen als volwassenen kopen. De prijs van het shirt voor volwassenen is € 79,95 en voor kinderen €69,95. In deze shops kan je het shirt van Stuttgart ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering en gratis verzending.

Koop het nieuwe Stuttgart voetbalshirt in deze winkel (inclusief goedkope Stuttgart voetbalshirts)

of deze STORE