VFB Stuttgart lanceert voetbalshirt ter ere van 125 jarig bestaan

Klassieke voetbalshirts doen het altijd goed en zeker als een club nog eens een mooi jubileum viert. Helaas betreffen het vaak limited edition voetbalshirts. De heritage maakt het het waard om het te belichten. Vandaag lanceerden Puma en VFB Stuttgart een speciaal retro voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaat. ‘’Die Schwaben’’ werden op 9 september 1893 opgericht en vieren dit jaar dus het jubileum. Het shirt wordt door de club eenmalig gedragen en dat is in de thuiswedstrijd tegen Schalke 04 op 22 december 2018, de laatste wedstrijd van het kalenderjaar.

Het VFB Stuttgart voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan is geïnspireerd door het thuisshirt dat de club droeg in 1925. In een oefenwedstrijd tegen Alemannia Worms werd voor het eerst het witte shirt met de rode, horizontale band over de borst geïntroduceerd. In de periode 1893-1924 had de club een wit voetbalshirt met een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen. Het shirt ter ere van het 125 jarig bestaan bevat verder een gevouwen kraag met diepe v-hals met touwtjes. Het logo van Puma prijkt in het wit op de rechter borst, zodat deze bijna niet zichtbaar is. In de rode band is een vintage logo van de club verwerkt. Dit betreft het logo van de club van de periode 1909-1949. Dit is een geel schild met daarin drie geweien. De linker borst bevat ook in het wit het logo van hoofdsponsor Mercedes Benz. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en rode kousen met aan de bovenkant een rode band.

Het nieuwe limited edition voetbalshirt van VFB Stuttgart heeft een prijs van € 85,- en wordt geleverd in een luxe cadeaubox. In deze box bevindt zich ook een speciale munt ter ere van de verjaardag van de club en een teamfoto. Dit betreft een remake van de teamfoto van 1925. Het is bovendien mogelijk om het retro shirt te bedrukken met een rugnummer op de achterkant van het voetbalshirt. Hiervoor wordt een speciale retro bedrukking gebruikt.

Helaas kan je dit voetbalshirt alleen bestellen in de clubshop van VFB Stuttgart. Wil je andere voetbalshirts van de club kopen? Check het exclusief in deze winkel!

Of check het overzicht met voetbalshirts hiernaast of hieronder.