29 juni 2016

Verenigde Staten dames voetbalshirt 2016-2017

Nike en de Amerikaanse voetbalbond hebben het nieuwe voetbalshirt voor het dameselftal van de Verenigde Staten gelanceerd. In dit nieuwe shirt spelen de dames de wedstrijden tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro tijdens de zomer van 2016. In de groepsfase van het toernooi nemen de dames van de VS het op tegen Colombia, Frankrijk en Nieuw Zeeland. Het nieuwe shirt van het dameselftal is niet hetzelfde als het shirt wat de heren tijdens de Copa America van 2016 droegen. Er is door de voetbalbond en Nike een geheel nieuw shirt gelanceerd. We bespreken het nieuwe shirt hieronder!

Verenigde Staten dames shirt Olympische Spelen 2016

Het nieuwe voetbalshirt van de dames van de Verenigde Staten is dit jaar geheel wit met rode accenten. De rode accenten komen terug in de strip aan de zijkanten van het voetbalshirt en in een strip aan de achterkant van de v-hals. Op de rechter borst van het nieuwe shirt prijkt het logo van kledingsponsor Nike. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 1993 kledingsponsor van de voetbalbond en de vertegenwoordigende elftal van de USA. De andere borst bevat niet het logo van de US Soccer (de voetbalbond) van het land, maar de initialen van het land: USA. De reden hiervan zijn de regels van het Olympisch comité, de IOC. Bij dit logo is gebruik gemaakt van de zogenaamde Light Flex technology. Dit betekent dat het logo nog lichter is dan voorheen. Verder bevat de achterkant van het shirt nog een speciaal detail. Ook aan de achterkant van de kraag staan namelijk de initialen van het land: USA. Het nieuwe damestenue van de Verenigde Staten wordt gecompleteerd door een wit short met aan de zijkanten weer een rode strip. Op de shorts staan bovendien weer de initialen van het land, evenals het logo van Nike. De kousen hebben een flitsend design. Deze zijn aan de bovenkant wit en lopen naar de onderkant over in het blauw door middel van flitsende strepen. Op de kousen staat het logo van Nike in het rood. Check hieronder de foto's van het nieuwe shirt van het dameselftal van de VS. In dit nieuwe shirt schitteren sterren als Rampone, Boxx, Lloyd, O'Reily, Leroux, Rodriguez en andere sterren vanaf komende zomer. Dit shirt wordt zowel in de replica versie als in de authentic versie gelanceerd. De authentic versie van het tenue is het tenue dat de speelsters ook daadwerkelijk dragen. Deze shirts en tenues zijn uitgerust met de Nike Vapor Aeroswift technology. Check meer over deze unieke technologie hieronder. Check ook het voetbalshirt van de heren van de Verenigde Staten voor 2016-2017.

Verenigde Staten dames shirt kopen

Het nieuwe Verenigde Staten dames voetbalshirt voor 2016-2017 kan je vanaf eind juli 2016 kopen in de onderstaande shop. De prijs van het authentic shirt is € 140,- en voor het replica shirt € 85,-. Hier kan je jouw dames shirt laten voorzien van een eigen naam en nummer. Andere producten van de Verenigde Staten kopen? Check dan onder andere het overzicht hiernaast of hieronder en vergelijk de prijzen.

Koop het nieuwe Verenigde Staten dames shirt in de officiële NIKE SHOP!

of check hier goedkopere t-shirts en voetbalshirts van de VS

Verenigde -staten -dames -shirt -2016-2017

Vs -dames -thuis -shirt -nike -2016-2017
Vs -voetbalshirt -2016-dames -olympische Spelen


Technische informatie VS dames authentic voetbalshirt

De US Soccer en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd van het dames shirt van de Verenigde Staten. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.