29 december 2015

Under Armour nieuwe kledingsponsor van Schalke 04?

Het lijkt erop dat Schalke 04 binnenkort een belangrijke slag gaat slaan. Volgens Bild wordt het contract met hoofdsponsor Gazprom binnenkort verlengd en presenteert de club een nieuwe kledingsponsor. De Duitse krant maakte namelijk bekend dat Under Armour een belangrijke gegadigde is om de nieuwe kledingsponsor van Schalke 04 te worden.

Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan zal dat in ieder geval niet voor 2017-2018 het geval zijn. In 2018 loopt namelijk het contract met Adidas af. Het Duitse sportmerk is al sinds de jaren '70 onafgebroken kledingsponsor van Die Knappen. Het lijkt er echter niet op dat het contract met de club uit Gelsenkirchen verlengd gaat worden. Het merk uit Herzogenaurach gaf eerder al aan dat het zich gaat focussen op de grote clubs in Europa. Hiermee is het gerucht geboren dat het Amerikaanse sportmerk Under Armour vanaf 2018-2019 de nieuwe kledingsponsor is. Momenteel is merk ook kledingsponsor van clubs als Tottenham Hotspur en AZ. Volgens Bild zal het bedrag dat Under Armour aan Schalke sponsort ook baanbrekend zijn. Waar Adidas ongeveer EU 7 miljoen aan sponsorgelden aan Schalke jaarlijks kwijt is, rapporteerde Bild vandaag dat UA bereid is een bedrag van EU 10 tot 12 miljoen jaarlijks te investeren in de club uit Gelsenkirchen. Mochten de geruchten waar zijn, dan worden deze waarschijnlijk niet eerder dan in 2017 bekend gemaakt. Wat wel vrijwel zeker is, is dat Schalke 04 en Gazprom het contract gaan verlengen. Gazprom is sinds 2007 shirtsponsor van de club en sponsort de club een bedrag van EU 20,- miljoen per jaar. Het lijkt er op dat dit contract voor een langere termijn van vier jaar aangegaan wordt en het bedrag ook de EU 30 miljoen aan gaat tikken. Bovendien kwam Bild met het nieuws dat het zeer waarschijnlijk is dat Volkswagen als sponsor gaat stoppen van Schalke 04. Tot zover het nieuws uit Duitsland. Zodra er meer bekend is, hebben wij uiteraard weer nieuws.

De huidige Schalke 04 voetbalshirts voor 2015-2016 van Adidas kan je nog steeds kopen in de shops hieronder. De shirts voor volwassenen scoor je al vanaf EU 75,- en voor kinderen van EU 65,-. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking van verschillende sterspelers of een eigen naam en nummer! Of check de beschikbare Schalke 04 producten in het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering en gratis verzending.

Koop het Schalke 04 voetbalshirt hier! 

of in de Schalke 04 voetbalshop


Schalke -04-under -armour