Schalke 04 beëindigt samenwerking met Gazprom per direct

Schalke 04 heeft het contract met hoofdsponsor Gazprom verbroken. Aanleiding hiervoor vormt de Russische inval in Oekraïne. Afgelopen weekend speelde Schalke 04 in de wedstrijd tegen Karsruher SC al zonder het logo van het aardgasbedrijf op het tenue. In plaats daarvan stond de naam van de club op het midden van het Schalke 04 voetbalshirt. Ook de UEFA volgde het voorbeeld van Schalke 04 en maakte ook direct een einde aan de samenwerking met Gazprom.

Gazprom was sinds sinds 2007 de hoofd- en shirtsponsor van Schalke 04 en maakte jaarlijks een bedrag van ongeveer 9 miljoen euro over naar ''Die Königsblauen.'' In een statement op de website gaf Schalke 04 afgelopen weekend al het volgende aan: ''Gezien de gebeurtenissen, ontwikkeling en escalatie van de afgelopen dagen heeft Schalke 04 besloten om het logo van hoofdsponsor Gazprom van de voetbalshirts te verwijderen. Deze stap volgt op gesprekken met Gazprom Germania.'' Gisteren werd het bericht bijgewerkt met de volgende tekst: ''De raad van bestuur van FC Schalke 04 heeft, met goedkeuring van de raad van commissarissen, besloten de samenwerking tussen Schalke 04 en Gazprom voortijdig te beëindigen. De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen zijn in gesprek met vertegenwoordigers van de huidige hoofdsponsor en andere informatie zal te zijner tijd bekend gemaakt worden. Deze beslissing heeft geen invloed op de financiële mogelijkheden van de club. De leiding van de club heeft er alle vertrouwen in dat er in de nabije toekomst een nieuwe partner kan worden gepresenteerd.'' Eerder nam de club al afscheid van Matthias Warnig, die als afgevaardigde van Gazprom in de Raad van Toezicht zat en wordt gezien als één van de vertrouwelingen van de Russische president Vladimir Poetin.

Schalke 04, dat momenteel een vijfde plek in de 2. Bundesliga bezet, speelt vanaf het seizoen 2022-2023 niet alleen met een nieuwe shirtsponsor op de tenues, maar krijgt ook een nieuwe kledingsponsor. De club uit Gelsenkirchen neemt na dit seizoen namelijk afscheid van Umbro en adidas keert terug als kledingsponsor van de Duitse club. Het Duitse sportmerk verzorgde eerder al de tenues en trainingskleding van Schalke 04 in de periode 1963-2018. Zodra deze tenues bekend gemaakt worden, hebben we weer nieuws! Ben je op zoek naar een Schalke 04 voetbalshirt? Check het in deze SHOP of deze winkel!