Schalke 04 en jonge fans lanceren special edition voetbalshirt

Schalke 04 en adidas hebben onlangs een special edition voetbalshirt gelanceerd ter ere van het 120 jarig bestaan van de club en het roemrijke verleden. De club uit Gelsenkirchen werd op 4 mei 1904 opgericht en viert dit jaar een speciaal jubileum. Het voetbalshirt werd gepresenteerd met het motto: ‘’Für immer mein verein’’, geïnspireerd door het iconische lied van de supporters. Het voetbalshirt wordt door Schalke 04 gedragen tijdens de wedstrijd tegen SC Paderborn 07 op 9 maart 2024. Tijdens de andere wedstrijden dragen de spelers de Schalke 04 voetbalshirts 2024-2025.

Het special edition voetbalshirt van Schalke 04 is ontworpen door negen verschillende jonge fans van de club. In het designproces van het voetbalshirt waren creativiteit en energie de pijlers! De ontwerpers van het voetbalshirt volgden daarom ook twee inspiratieworkshops, waarvan er één plaats vond op het hoofdkantoor van adidas in Herzogenaurach.  Uiteraard is het Schalke 04 special edition voetbalshirt 2024 geheel blauw en combineert het elementen uit verschillende tijdperken uit de historie van de club. Op het midden van het voetbalshirt prijkt het logo van 1924. Dit logo werd exact 100 jaar geleden door de club geïntroduceerd. De centrale plaatsing op de borst onderstreept het retro karakter van het voetbalshirt. In het logo is een hologram verwerkt van het moderne clublogo. Op de onderkant van het voetbalshirt prijkt een print van de stadionlampen van het Parkstadion, het oude stadion van Schalke 04. Op het midden van het voetbalshirt staat het motto: ‘’Für immer mein verein’’ en in de nek op de achterkant van het voetbalshirt staat de tekst: ‘’Egal Ob Jung, Ob Alt, Egal Ob Gross, Ob Klein’’ (Of je nu jong, oud, groot of klein bent). Het adidas logo staat in het wit boven het Schalke 04 logo en de adidas strepen op de schouders zijn wit. Dit is ook de kleur van de rand van de ronde hals en de band aan de onderkant van de mouwen. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met blauwe adidas strepen. De sokken zijn blauw met witte adidas strepen.

Het Schalke 04 special edition voetbalshirt kun je alleen bestellen in de onderstaande fanshop. Voor volwassenen is het voetbalshirt € 99,95 en voor kinderen € 74,95!

Schalke 04 en jonge fans lanceren special edition voetbalshirt
Schalke 04 en jonge fans lanceren special edition voetbalshirt
Schalke 04 en jonge fans lanceren special edition voetbalshirt
Schalke 04 en jonge fans lanceren special edition voetbalshirt