7 maart 2016

Under Armour nieuwe kledingsponsor New York Cosmos

Under Armour heeft vandaag bekend gemaakt dat het merk de nieuwe kledingsponsor wordt van een Amerikaanse club: New York Cosmos. Hiermee neemt de club afscheid van de huidige kledingsponsor Umbro. Under Armour is momenteel ook kledingsponsor van clubs als Tottenham Hotspur en AZ. New York Cosmos is de eerste Amerikaanse voetbalclub waarvan Under Armour kledingsponsor is. New York Cosmos speelt niet in de Major League Soccer, maar in de North American Soccer League (NASL). Naar verluid hebben het Amerikaanse merk en de Amerikaanse club een meerjarig contract getekend. Daarover hieronder nog wat meer details.

New York Cosmos directeur Erik Stover reageert: ''We zijn erg verheugd met de deal tussen New York Cosmos en Under Armour. We delen dezelfde waarden, waarvan innovatie en ambitie de belangrijkste zijn. Under Armour is één van de snelst groeiende sportmerken ter wereld. We kunnen niet wachten totdat de nieuwe Under Armour New York Cosmos voetbalshirts officieel worden gelanceerd.'' Deze lancering zal op 16 maart 2016 gebeuren. Ook Peter Murray van Under Armour reageert op de deal: ''We zijn erg verheugd met het partnership met New York Cosmos. De club is een fantastische partner. We helpen elkaar te groeiend. Als kampioen van de NASL heeft de club al mooie prestaties neergezet en we kijken er naar uit deel te zijn van de ambities van de club de komende jaren.'' Tot zover de reactie van beide partijen. Wij zijn vooral benieuwd naar het design van de nieuwe voetbalshirts, welke binnenkort worden gelanceerd.

New York Cosmos was in de jaren '70 een succesvolle club en bovendien een populaire club voor verschillende sterspelers. Onder andere sterren Pele, Carlos Alberto, Neeskens en Beckenbauer speelden voor de club, die in 1977 kampioen werd van de Verenigde Staten. Wil je de voetbalshirts, t-shirts of jacks van deze periode kopen, check deze dan bij Sportus.nl!

New -york -cosmos -under -armour