23 maart 2017

New York Cosmos thuisshirt 2017-2018

New York Cosmos heeft een nieuwe kledingsponsor. De Amerikaanse club, waarvoor Pele onder andere furore maakte wordt vanaf dit seizoen gesponsord door het Canadese merk INARIA. Daarmee is Inaria de volger van Under Armour, welke alleen in 2016 kledingsponsor was. Inaria zal vanaf nu de tenues en de trainingskleding van de Amerikaanse North American Soccer League club verzorgen. Onderdeel van de nieuwe collectie is het nieuwe thuisshirt van New York Cosmos, dat gedragen wordt tijdens de NASL wedstrijden in het James M. Shuart Stadium gedurende 2017 en 2018. Check hieronder het design van het nieuwe shirt!

Het nieuwe thuisshirt van New York Cosmos heeft komend seizoen wel een heel speciaal design. Hoewel het thuisshirt al sinds 1974 overwegend wit is, hebben de club en INARIA voor een nieuwe kleur gekozen. Het nieuwe shirt is namelijk overwegend navy blauw en wordt verder gekenmerkt door de groene stippen over de boven- en onderkant van het voetbalshirt. Hiermee bevat het nieuwe voetbalshirt een uniek graphic design. Verder bevat het shirt een groene y-hals met een gevouwen witte kraag. De bies aan de onderkant van de mouwen is groen/geel/licht blauw. Op de linker borst bevat het logo van de club en de andere borst bevat het logo van Inaria. Hoofdsponsor Fly Emirates versiert het midden van het voetbalshirt. Verder is op de achterkant van het shirt nog een speciaal detail te vinden. Aan de bovenkant zijn namelijk acht sterren geplaatst, welke verwijzen naar de acht gewonnen NASL kampioenschappen. Het nieuwe tenue van New York Cosmos wordt gecompleteerd door een navy blauw voetbalbroekje met groene details. Ook de kousen hebben deze kleurencombinatie.

Uiteraard hebben we nog een reactie van zowel New York Cosmos als de nieuwe kledingsponsor Inaria. Inaria managing partner, Saverio Michielli: ‘’New York Cosmos is een club met een historie in Amerika. Het is een club die vele fans in het land inspireert. Daarom kijken we erg uit naar het partnership. We kijken er bovendien naar uit de nieuwe shirts met de fans van de club te delen.’’ Ook New York Cosmos geeft een reactie: ‘’We zijn erg verheugd met de samenwerking met Inaria, vooral om het feit dat de ons voorzien van flitsende tenues. We kijken er daarnaast naar uit samen met de nieuwe kledingsponsor te groeien.’’

Vooralsnog zijn de nieuwe shirts van New York Cosmos nergens te koop in Europa. Ben je op zoek naar een retro shirt, waarin Pele nog gespeeld heeft, check dan deze SHOP met New York Cosmos producten!