26 april 2017

Umbro nieuwe kledingsponsor van Bournemouth vanaf 2017-2018

Bournemouth heeft vanaf 2017-2018 een nieuwe kledingsponsor. Vandaag presenteerde de Premier League club Umbro als nieuwe kledingsponsor voor komend seizoen. Beide partijen tekenden vandaag een contract voor vijf seizoenen. Gevolg is dat Bournemouth afscheid neemt van JD Sports, welke afgelopen seizoenen de tenues en trainingskleding van de Engelse club verzorgde. Bournemouth is in Engeland niet de eerste club waarvan Umbro kledingsponsor is. Het Engelse sportmerk sponsort namelijk ook Everton en West Ham United. In Nederland is het merk van de ''dubbele diamant'' kledingsponsor van PSV.

Hoewel er beide partijen verder geen gedetailleerde informatie over het contract naar buiten hebben gebracht, zijn ze uiteraard positief over het nieuwe partnership. Van beide partijen hebben we dan ook een reactie. Directeur Neil Blake van Bournemouth reageert: ''Umbro staat zowel in Engeland als wereldwijd bekend om het produceren van kwalitatieve tenues. Onze supporters kunnen dan ook unieke designs verwachten, waarbij rekening is gehouden met de fans.'' Anthony Little, managing director bij Umbro, reageert ook positief: ''We zijn verheugd dat AFC Bournemouth met de bekende dubbele diamant op de rechter borst zal gaan spelen vanaf volgend seizoen. Ik ben er zeker van dat de fans van Bournemouth enthousiast zullen zijn over de nieuwe tenues, welke we samen met de club ontworpen hebben. Wij kijken ernaar uit de spelers en fans in de de nieuwe tenues te zien de komende maanden.''

Omdat het contract met JD Sports pas op 1 juli 2017 afloopt, verwachten we dat de nieuwe Umbro voetbalshirts van Bournemouth pas in juli officieel worden gelanceerd door beide partners. Dan hebben we uiteraard weer nieuws! Wil je het huidige shirt of toekomstige shirt kopen? Check het exclusief in deze online SHOP!