20 mei 2016

Sparta voetbalshirts 2016-2017

De nieuwe Sparta shirts voor 2016-2017 zijn vandaag officieel gelanceerd door kledingsponsor Robey en de Rotterdamse club. In deze nieuwe voetbalshirt speelt de nieuwbakken Eredivisie club de Eredivisie en KNVB Beker wedstrijden gedurende 2016-2017. Sparta is afgelopen seizoen kampioen geworden in de Jupiler League en is daarom na zes jaar weer terug op het hoogste niveau. Sparta en Robey hebben tegelijkertijd het nieuwe thuisshirt en uitshirt gelanceerd. We bespreken hieronder zowel het design van het shirt voor de thuiswedstrijden als voor de uitwedstrijden. Beide shirts staan in het teken van nostalgie.

Sparta Rotterdam thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Sparta thuisshirt voor 2016-2017 wordt zoals altijd gekenmerkt door de rode en witte verticale banen over het shirt. Dit zijn de clubkleuren van ''de Kasteelheren'' sinds 1899 (elf jaar na de oprichting van de club). De eerste tien jaar van het bestaan van de club had Sparta felgekleurde shirts. Dit veranderde in 1899 na een bezoek van het bestuur van de club aan Sunderland. Tot zover het eerst stukje nostalgie van het nieuwe shirt. Verder is het nieuwe thuisshirt van Sparta uitgerust met een klassieke polo kraag. De achterkant van deze kraag bevat een afbeelding van het Kasteel, de thuishaven van de club. Dit is het stadion waarin de club al meer dan 100 jaar haar thuiswedstrijden afwerkt. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Het Kasteel werd gebouwd. Om deze reden zijn de jaartallen 1916 en 2016 in de afbeelding aan de achterkant van de kraag verwerkt. De rechter borst is uitgerust met het logo van het Rotterdamse sportmerk ROBEY. Deze kledingsponsor is sinds 2012 kledingsponsor van de club die onder leiding staat van Alex Pastoor. De trademark tekens van Robey staan op de schoyuders en mouwen. De linker borst is uitgerust met het logo van de club en hoofdsponsor AXIDUS staat op het midden van het nieuwe voetbalshirt van Sparta. Het uitzendbureau is sinds 2013 shirtsponsor van de Rotterdammers. Het nieuwe thuistenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de club en Sparta staan. De kousen hebben ook een speciaal design en worden gekenmerkt door de rode en zwarte ringen.

Sparta Rotterdam uit shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe uitshirt van Sparta voor 2016-2017 heeft komend seizoen ook een speciaal thema. Dit shirt is overwegend groen. De kleur groen is geïnspireerd door de kleur van de stad Rotterdam. Het nieuwe uitshirt van de oudste betaald voetbalclub wordt verder gekenmerkt door de horizontale banen over het shirt. Drie van deze banen worden gekenmerkt door dunne witte en groene strepen. Ook dit shirt bevat een klassieke drieknoops polo kraag, maar dan in het wit. De logo's van Robey, Sparta en Axidus staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Het nieuwe uittenue van de gepromoveerde club wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en wit/groene kousen. Check hieronder de foto's van de nieuwe Sparta tenues waarin sterren als Verhaar, Dogan, Sanusi en Van Moorsel zullen schitteren in de Eredivisie gedurende komend seizoen.

Sparta voetbalshirt kopen

Het nieuwe Sparta shirt voor 2016-2017 is vanaf eind julie te koop in de clubshop van SPARTA en mogelijk ook in andere shops. Zodra daar meer nieuws over bekend is, hebben we een update!

Sparta -rotterdam -voetbalshirts -2016-2017

Sparta -thuisshirt -2016-2017

Sparta -uitshirt -2016-2017


Bron foto's: SPARTA