Sparta Rotterdam en Robey Sportswear verlengen tot zomer 2024

Opnieuw heeft Robey Sportswear een grote slag geslagen. Na de verlenging van het contract met Willem II is ook het contract met Sparta Rotterdam opengebroken. Het Rotterdamse sportmerk blijft in ieder geval tot en met het seizoen 2023-2024 kledingsponsor van de ''Kasteelheren.'' Robey Spotswear verzorgt sinds 2013 de tenues en trainingskleding van Sparta en was bovendien in de jaren '80 kledingsponsor van club. Door de verlenging van het contract met Sparta heeft Robey met maar liefst zes Nederlandse clubs een langjarige deal. Naast Sparta is het merk namelijk ook kledingsponsor van Willem II en Telstar & vanaf 2021-2022 ook van FC Groningen, FC Volendam en FC Den Bosch.

De match tussen Sparta en Robey Sportswear is overigens vanzelfsprekend! Robey werd in 1947 door de Rotterdammer Pieter Bey opgericht. De naam van het merk is een combinatie van zijn naam achternaam en zijn geliefde stad. In de jaren '70 en '80 was het merk al kledingsponsor van verschillende clubs en sinds tien jaar bouwt het merk dat nog steeds in Rotterdam gevestigd is, hard aan de weg. Naast de zes profclubs verzorgt het merk ook de tenues en trainingskleding van meer dan 150 amateurverenigingen.

Robey directeur Ferenc van der Vlies reageert op de verlenging van het contract: ''De nauwe samenwerking bevalt ons allebei al jaren goed dus we zijn erg blij dat we met elkaar door kunnen. Als Rotterdams merk zijn wij trots dat we Sparta aan mogen kleden en is het een eer om ieder jaar het Sparta-shirt te maken. Daarnaast is de Robey-collectie voor Sparta Custom-Made, waardoor de items het Sparta-DNA bevatten.” Ook Dave van der Meer van Sparta Rotterdam reageert verheugd: ‘Robey heeft bewezen heel flexibel te zijn en verder te willen gaan dan alleen het sponsoren van de tenues. Samen hebben we mooie dingen gedaan, zoals het retroshirt vanwege het honderdjarig bestaan van Het Kasteel, het jubileumshirt toen de club 125 jaar bestond en het derde tenue van afgelopen seizoen, in combinatie met Banlieue. We zijn heel gelukkig dat we nog minstens vier seizoenen samenwerken met Robey.''

Het is nog even wachten op de nieuwe Sparta Rotterdam tenues. Deze worden medio mei/juni gelanceerd door de club en het Rotterdamse sportmerk. De nieuwe collectie bevat daarnaast andere custom-made kleding, zoals de trainignstenues, een Robey trainingspak en casual kleding. De verwachting is dat deze opnieuw een traditionele look met een moderne twist hebben. We zijn benieuwd!

De Sparta Rotterdam voetbalshirts kun je alleen in de officiële fanshop van de Rotterdammers bestellen. Ben je op zoek naar teamkleding van Robey? Check het dan in deze SHOP of deze winkel!

Sparta en Willem II verlengen contract