23 maart 2018

Slovenië voetbalshirts 2018-2019

Nike heeft zojuist de nieuwe shirts van Slovenië gelanceerd voor 2018 en 2019. Slovenië heeft zich helaas niet weten te plaatsen voor het WK voetbal in Rusland. Tijdens de kwalificatie kwamen ze tekort in een poule met onder anderen Engeland en Slowakije. Wel gaan we het land, en dus ook deze shirts, terug zien tijdens de Nations League. Dit is het nieuwe toernooi van de UEFA. Tijdens deze competitie is Slovenië ingedeeld in divisie C. In de poule van Slovenië zitten ook Noorwegen, Bulgarije en Cyprus. Tijdens dit toernooi is het mogelijk om je te plaatsen voor het Europees Kampioenschap van 2020. De nieuwe shirts van Nike zijn ook te zien tijdens de EK kwalificatie wedstrijden en tijdens de oefenwedstrijden die de selectie van bondscoach Srečko Katanec de komende 2 jaar speelt. Benieuwd naar het nieuwe shirt van Slovenië waar spelers als Ilicic, Krajnc en hun teamgenoten in gaan spelen? Check de details van de nieuwe shirts hieronder!

Slovenië thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe thuisshirt van Slovenië is ontworpen door kledingsponsor Nike. De basis van het shirt is wit. Deze kleur is al vele jaren de basis van het thuisshirt van het land. Het Amerikaanse sportmerk heeft gebruik gemaakt van het nieuwe template. De Nike Vapor Aeroswift template. Door dit template van Nike zijn er verschillende vernieuwde technologieën verwerkt in het shirt van Slovenië. De mouwen bevatten een all-over print van flitsende strepen. Deze zijn wit van kleur en hierdoor moeilijk te zien op het thuisshirt van Slovenië. Ook de bovenkant van de achterkant van het shirt bevat deze print. Een ander kenmerk waar je het Nike Vapor Aeroswift template aan herkend is de hals. Deze loopt diagonaal over in een kleine, rechte hals. De hals van het shirt is blauw van kleur. Aan de binnenkant van de hals is een lichtblauwe taping aanwezig. Deze taping loopt door tot aan de achterkant van het shirt. Op de voorkant van het shirt is een schitterend graphic-patroon te zien. Hierbij gaat het natuurlijk om het iconische bergen patroon. Dit patroon is op bijna ieder shirt van Slovenië terug te vinden. Dit patroon is op het thuisshirt lichtblauw van kleur. Op de rechterkant van de borst is het logo van Nike te zien. Het bekende swoosh teken staat al sinds 2007 op de borst van de Sloveense spelers. Op de rechterkant van de borst prijkt het logo van de Sloveense voetbalbond. Slovenië heeft nog niet vaak op een eindtoernooi gestaan. Tweemaal heeft het land zich gekwalificeerd voor het WK en éénmaal deed het land mee aan het Europees Kampioenschap. Nog nooit kwam Slovenië voorbij de poulefase. Het is natuurlijk niet gek dat Slovenië nog niet zo vaak mee heeft gedaan aan een eindtoernooi. Het land is pas sinds 1994 onafhankelijk hiervoor deed het land mee als deelstaat onder Joegoslavië. Op dit moment staat Slovenië op een 55e plaats op de FIFA wereldranglijst dit is opvallend omdat de ploeg in 2010 op de 15e plaats stond. Het thuistenue van Slovenië wordt gecompleteerd door een witte broek en witte voetbalkousen.

Slovenië uit shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van Slovenië is gebaseerd op hetzelfde template als het thuisshirt. Ook bij dit shirt is het Nike Vapor Aeroswift template gebruikt. De flitsende all-over print op de mouwen van het shirt zijn hier wel goed terug te zien. De hals van het shirt is ook hetzelfde als op het thuisshirt. De taping in de hals op het thuisshirt is lichtgroen. De basiskleur van het shirt is donkerblauw. Natuurlijk is ook bij het uitshirt van Slovenië gebruik gemaakt van het bergen patroon. Dit patroon is lichtblauw. Het gaat hierbij om het Alpen gebergte. De Alpen liggen namelijk ook voor een gedeelde in Slovenië. Op de rechterborst van het shirt staat het logo van Nike. De swoosh is op het uitshirt lichtblauw van kleur. Op de linkerborst staat het logo van de Sloveense voetbalbond. Het Sloveense elftal heeft pas één wedstrijd gewonnen op een eindtoernooi. Dit was op het WK van 2010. De Sloveen Koren maakte de enige treffer in de wedstrijd tegen Algerije. Het is de bedoeling dat in dit shirt het land zich gaat plaatsen voor het EK van 2020 zodat er meer wedstrijden gewonnen kunnen worden op een eindtoernooi. Het uittenue van Slovenië wordt compleet gemaakt door een blauwe short en blauwe voetbalkousen.  Zoals bij alle shirts van Nike wordt ook bij deze shirts gebruik gemaakt van de zogeheten Nike Dri Fit Technology. Deze technologie zorgt voor verkoeling, vochtafvoer en ventilatie  zodat de spelers optimaal kunnen presteren tijdens de wedstrijden.

De shirts zijn deze week voor het eerst te zien als Slovenië het opneemt tegen Oostenrijk en Wit-Rusland.

Slovenië voetbalshirt kopen

Het is vanaf nu mogelijk om de nieuwe voetbalshirts van Slovenië te kopen in de onderstaande webshop. Het shirt heeft een prijs van € 85,-. Het is in deze winkel ook mogelijk om het shirt te laten bedrukken met de bedrukking van je favoriete Sloveense voetballer, of met je eigen naam en rugnummer! Het is in deze webshop ook mogelijk om goedkopere fan artikelen van Slovenië te bestellen! Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Slovenië fan artikelen in DEZE WINKEL