Slovenië EK 2024 voetbalshirts geïnspireerd door de Triglav

De Sloveense voetbalbond en Nike hebben in samenwerking met retailer 11teamsports de nieuwe Slovenië Euro 2024 voetbalshirts gelanceerd. In deze tenues speelt Slovenië niet alleen de wedstrijden tijdens het EK in Duitsland, maar ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026. Tijdens het EK speelt Slovenië tegen Engeland, Denemarken en Servië in poule C. Zoals alle Nike voetbalshirts van de nationale elftallen staan de Slovenië tenues in het teken van de nationale trots!

Slovenië thuisshirt 2024-2025

Voor het nationale elftal van Slovenië betekent de deelname aan het EK in Duitsland een terugkeer op het hoogste Europese podium na twintig jaar afwezigheid. Door de positieve reacties op de Slovenië voetbalshirts 2022-2023 heeft men besloten de belangrijkste designelementen van deze tenues ook door te voeren in de EK 2024 voetbalshirts. Het Slovenië thuisshirt 2024-2025 is wit en bevat vanaf het midden naar de onderkant een brede verticale baan met daarin een design van diamanten. Deze diamanten staan symbool voor het berglandschap in Slovenië en met name naar de Julische Alpen en de iconische piek van de Triglav. Ook op het midden van de borst bevindt zich een graphic die verwijst naar het berglandschap van Slovenië. Op de rechterborst staat de swoosh van Nike in het navy blauw en de linkerborst bevat het logo van de Sloveense voetbalbond, de Nogometna Zveza Slovenije (NZS). Verder hebben de Slovenië voetbalshirts alle kenmerken van het Nike Vapor IV template. Dit betekent dat het shirt een ronde hals heeft met daaronder een ronding. Op het voetbalshirt bevindt zich bovendien flitsende lijnen.

Slovenië uitshirt 2024-2025

Het Nike Slovenië uitshirt 2024-2025 heeft hetzelfde template als het thuisshirt. Dit voetbalshirt is blauw en bevat aan de onderkant ook een verticale band met diamanten. Dit vlak is navy blauw en hetzelfde geldt voor alle andere details op het uitshirt. Onder de ronde hals bevindt zich een rondend vlak in deze kleur en ook het vlak onder de oksels is donkerblauw. De swoosh van Nike op dit shirt is wit en alle details en logo’s staan op dezelfde plek als het thuistenue. Dit tenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje en blauwe sokken met donkerblauwe accenten.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie

Slovenië voetbalshirt bestellen

De Nike Slovenië voetbalshirts 2024-2025 kun je vanaf deze maand bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL) zijn het thuisshirt en uitshirt € 89,95. In deze winkels kun je de shirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je ook andere merchandising van het land.

Slovenië EK 2024 voetbalshirts geïnspireerd door de Triglav
Slovenië EK 2024 voetbalshirts geïnspireerd door de Triglav
Slovenië EK 2024 voetbalshirts geïnspireerd door de Triglav
Slovenië EK 2024 voetbalshirts geïnspireerd door de Triglav