18 februari 2015

Santos FC Retro Voetbaljack jaren '60's

De jaren 60 staan voor het Braziliaanse Santos FC te boek als de succesvolste jaren in de geschiedenis van de club. Santos FC, een club uit Brazilië en opgericht in het jaar 1912, veroverde in de jaren 60 wel 21 gerenommeerde prijzen. In deze jaren gold Santos als een van de beste voetbalclubs van Zuid-Amerika, zo niet van de wereld! Tegenwoordig komt de club uit in de Braziliaanse hoogste klasse Serie A en is het samen met nog 4 andere gerenommeerde voetbalclubs (CR Flamengo, SC Internacional, Cruzeiro EC en São Paulo FC) nog nooit gedegradeerd uit de hoogste divisie. Gedurende de jaren 60 werd Santos o.a. tweemaal wereldkampioen, won het tweemaal de Copa Libertadores(clubkampioenschap van Zuid-Amerika) en werd het zes keer kampioen van Brazilië. Ook het populaire staatskampioenschap van Sao Paulo werd acht keer binnengesleept. De grootste successen in de historie van deze roemrijke Braziliaanse voetbalclub waren onder andere te danken aan een van de grootste voetballers aller tijden, Pele. Toen Pele in 1975 vertrok naar het Amerikaanse New York Cosmos. Vervolgens kwam het Braziliaanse Santos FC in een diep dal terecht.

Pele kwam in 1940 ter wereld en debuteerde al op zijn vijftiende in het eerste elftal van Santos FC. Dit vond plaats in de jaren 50. Zijn echte grote successen bij Santos FC vonden plaats in de jaren 60. In 1962 verzamelde Santos FC haar eerste grootste prijs ter wereld binnen, de Wereldbeker. Omdat eerder in dat jaar Santos FC de Copa Libertadores wist te winnen, waar Santos FC na 3 wedstrijden met 7-4 te sterk bleek voor Penarol,  waren zij gekwalificeerd voor deelname aan de finale van de Wereldbeker. Voor de finale van de Wereldbeker moesten zij het opnemen tegen de winnaar van de Europacup 1, het Portugese Benfica FC. Niet alleen bij Santos FC was een superster actief. Ook Benfica FC was in het bezit van een mega vedette, genaamd Eusebio. Het was dus duidelijk dat het sterke Santos deze klus niet zomaar zou gaan klaren. In een tweestrijd bleek echter de klasse van Braziliaan Pele. In de eerste wedstrijd, dat plaatsvond in het Maracanã stadion in Rio de Janeiro, won Santos FC met 3-2 voor meer dan 90.000 toeschouwers. Met 2 treffers was Pele doorslaggevend. In de terugwedstrijd dat plaatsvond in Lissabon bleek nog meer de klasse van Pele. Santos won overtuigend met 5-2 en Pele was met wel 3 treffers de grote man. Hier had zelfs de Portugees Eusebio geen antwoord op. Een jaar later in 1963 herhaalde Santos FC en Pele het kunststukje en waren Boca Juniors en AC Milan het slachtoffer van de klasse van de Brazilianen.

In de 656 officiële wedstrijden die Pele speelde voor Santos scoorde hij 643 keer. Een geweldig moyenne. Na het vertrek van Pele liet het succes lang op zich wachten. Pas in 2002 mocht de club zich weer de beste van heel Brazilië noemen. De aanwezigheid van supersterren als Robinho, Diego, Alex en Renato bracht de glimlach bij de voetbalfans in Sao Paulo terug op de gezichten. In 2011 mocht de club zich zelfs weer de beste van Zuid-Amerika noemen. Ook nu was in de finale van de Copa Libertadores Penarol het slachtoffer. Nu was er een andere absolute ster die opstond. Neymar was zijn naam! Vier jaar later is Neymar de grote held van Brazilië en is hij zelfs aanvoerder van het Braziliaanse elftal.

Om de successen uit de jaren 60 te eren heeft het retro merk Toffs geweldige retro Santos FC jacks op de markt gebracht. De trainingsjacks en tracktops zijn heerlijk om te dragen in je vrije tijd. De retro jacks zijn gebaseerd op de jacks die Santos FC in de jaren 60 droeg gedurende trainingen en bij opkomst op het veld tijdens grote wedstrijden. Dit fantastische jack wordt gekenmerkt door enkele noemenswaardige details. Zo bezit het zwarte jack met de witte details (gebaseerd op de clubkleuren van Santos FC) het retro Santos FC logo op de linkerborst. Op de witte bies aan de onderzijde van het jack komt een retro detail van het merk Toffs terug. Ook op de mouwen en langs de zijkanten van het Santos FC retro jack zijn witte details aanwezig. Heerlijk jack van Toffs speciaal voor de Braziliaanse topploeg! Dit jack is verkrijgbaar in de online shop van Sportus! Where sport meets fashion. Since 1999.

Koop het hier… en geef hieronder jouw mening!

Toffs Retro Jack Santos FC

Toffs Retro Jack Santos FC 2

Toffs Retro Jack Santos FC 3