Santos FC voetbalshirts 2023-2024

Santos Futebol Clube en kledingsponsor Umbro hebben de nieuwe Santos FC voetbalshirts 2023-2024 gepresenteerd. In deze nieuwe tenues speelt de club de Brasileiro Série A, beker en de Copa Sudamerica wedstrijden in de periode 2023-2024. Vorig seizoen eindigde de club uit de staat São Paulo op de twaalfde plek in de nationale competitie. Ook dit jaar is Umbro weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Santos FC voetbalshirts. Deze functie heeft het van origine Engelse sportmerk sinds 2018.

Santos FC thuisshirt 2023-2024

Dit jaar is het zestig jaar geleden dat Santos FC de Copa Libertadores en de wereldbeker/Intercontinental Cup won. Zowel in 1962 als in 1963 werden beide prijzen namelijk binnengesleept. De onlangs overleden Pelé had een groot aandeel in het winnen van beide prijzen. Beide nieuwe tenues zijn geheel in stijl van de Santos retro voetbalshirts van de jaren '60. Het Santos FC thuisshirt 2023-2024 is volledig wit en heeft een vrij eenvoudig design. De mouwen bevatten aan de onderkant een gele lijn met vier zwarte sterren. Deze sterren verwijzen naar de vier prijzen die Santos FC in 1963 won (Campeonato Brasileiro Série A, Copa Libertadores, Intercontinental Cup en de Torneio Rio-São Paulo). De rechterborst is uitgerust met het logo van Umbro en de linkerborst bevat het clublogo, inclusief een gouden kroon en twee sterren. De kroon is een eerbetoon aan Pelé. Rondom het logo is in het voetbalshirt een speciaal logo gedrukt. De rechter onderkant van het tenue is voorzien van een geel label met daarin een verwijzing naar de prijzenkast van zestig jaar geleden en de tekst: ''Santos Do Mundo''. Het Santos FC thuistenue 2023-2024 wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met gele accenten.

Santos FC uitshirt 2023-2024

Het Santos FC uitshirt 2023-2024 is ook een eerbetoon aan de voetbalshirts van 1963. Dit voetbalshirt heeft een design van verticale zwarte en witte banen. In de witte banen zijn de prijzen die de club in 1963 gewonnen heeft, verwerkt. Het uitshirt bevat een rechte hals met een gevouwen witte kraag. De kraag is wit en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen. De logo's van de club en Umbro staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Hetzelfde geldt voor alle details op het voetbalshirt. Dit tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en witte kousen met contrasterende details.

Santos FC 3e shirt 2023-2024

Het Santos 3e voetbalshirt 2023-2024 heeft het meest opvallende design van de tenues van dit seizoen. Het voetbalshirt is een eerbetoon aan de band die de club heeft met Azië. Met name in het laatste decennia is Azië de vaste locatie van de pre match tour van de club. Zo heeft de club de voorbereiding van het seizoen bijvoorbeeld afgewerkt in Japan, China en Zuid Korea. Het voetbalshirt is navy blauw en bevat een all-over print van karpers, verwerkt in een design van blauwe en roze lijnen. De karper staat in verschillende Aziatische culturen symbool voor veerkracht, vastberadenheid en succes. Dit resoneert met de clubcultuur van Santos, waar vasthoudendheid en de kracht van de club bij het overwinnen van uitdagingen hoog in het vaandel staat. Op de mouwen bevindt zich nog een speciaal label in stijl van de Japanse vlag met daarin de tekst: ‘’JAPAN’’. Dit lettertype doet denken aan de traditionele Japanse kalligrafie. Ook de namen en rugnummers op de achterkant van het voetbalshirt hebben een speciaal lettertype. Het voetbalshirt bevat verder een v-hals en alle logo’s staan op dezelfde plek als op de andere tenues. Het derde tenue van Santos wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje en donkerblauwe sokken met blauwe en roze accenten.

De nieuwe Umbro Santos FC voetbalshirts 2023-2024 kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële clubshop van de club. Ben je op zoek naar een ander Santos voetbalshirt, check het in deze SHOP! 

Santos FC voetbalshirts 2023-2024
Santos FC voetbalshirts 2023-2024
Santos FC voetbalshirts 2023-2024
Santos FC voetbalshirts 2023-2024
Santos FC voetbalshirts 2023-2024