12 oktober 2017

Santos FC Pink Ribbon voetbalshirt 2017

In het kader van Pink Ribbon heeft ook de Braziliaanse club Santos een speciaal voetbalshirt gelanceerd. Oktober staat jaarlijks in het teken van de aandacht voor borstkanker en vooral veel Zuid Amerikaanse clubs lanceren in het kader hiervan een speciaal shirt, waarvan de opbrengsten gaan naar onderzoek naar borstkanker. Santos lanceerde een speciaal evenement in haar shop, waarbij door verschillende vrouwen het nieuwe shirt gedragen werd. In dit shirt speelt de voormalige club van Neymar JR een aantal uitwedstrijden in de Brasileirao Serie A gedurende de maand oktober.


Het nieuwe Santos Pink Ribbon voetbalshirt wordt gekenmerkt door de roze en witte verticale banen over het voetbalshirt. De mouwen zijn overwegend roze en bevatten een witte band met dunne zwarte pinstripes aan weerszijden. De mouwen worden ook afgesloten door een brede, zwarte bies. De rechter schouder is uitgerust met het logo van kledingsponsor Kappa en de linker borst is uitgerust met het logo van Santos FC, inclusief de twee sterren. Deze sterren verwijzen naar de gewonnen Copa Libertadores in 1962 en 1963. De rechter borst van het tenue bevat een speciaal pink ribbon logo. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met roze accenten. Vanuit Kappa hebben we nog een reactie en van productmanager Flavio Pires: ''Het is een speciaal shirt. Opnieuw steunt Santos Football Club iets groots, zoals 'Pink October.'' Ik ben zelf al vijf maanden bij het ontwerp van het shirt betrokken en vindt dat we ons doel hebben bereikt. Ik ben er zeker van dat iedereen bij deze campagne betrokken is en ben blij dat de club en Kappa dit project steunen.'' Dat staat vast.

Dit shirt betreft een limited edition voetbalshirt van Santos FC, welke je beperkt in de club store kan kopen! Ben je op zoek naar een retro shirt van Santos? Check deze SHOP. Of check andere voetbalshirts van Zuid Amerikaanse clubs in deze online winkel!