4 oktober 2016

Santos FC 3e shirt 2016-2017

Santos heeft in samenwerking met kledingsponsor KAPPA een nieuw 3e shirt gelanceerd. In dit nieuwe 3e shirt speelt Santos de uitwedstrijden in de Braziliaanse competitie Brasileirao Serie A gedurende 2016-2017. Het nieuwe shirt is onder een speciaal thema gelanceerd: #LEAODOMAR en heeft dan ook een speciaal design. We bespreken eht design van het nieuwe shirt van de Braziliaanse club hieronder.

Santos 3e shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe 3e shirt van Santos voor 2016-2017 is geheel blauw, waarbij de mouwen een iets donkerdere tint hebben dan de body van het shirt. Dit geldt ook voor de v-hals. De kleur blauw is gebaseerd op de eerste voetbalshirts van de club uit de Braziliaanse staat Sao Paulo. Bij de oprichting in 1912 werden de shirts van Santos gekenmerkt door witte en blauwe verticale banen. Verder bevat het shirt een speciale band in de huidige clubkleuren van de Braziliaanse club over het midden van het shirt. Deze band herbergt namelijk witte en zwarte verticale banen. De kleuren wit en zwart staan voor de club symbool voor vrede en adel. Verder bevat de binnenkant van de kraag nog een sepciaal detail. Hierin is een leus van de club verwerkt: ''O melhor do século nas Américas'' (Het beste Amerikaanse team van de eeuw). De linker borst is uitgerust met het logo van de club. Boven het logo van de club die haar thuiswedstrijden speelt in het Vila Belmiro in Santos prijken twee sterren. Deze twee sterren verwijzen naar de gewonnen wereldbekers in 1962 en 1963.  De rechter schouder bevat het logo van Kappa en op de mouwen van het shirt komen de trademark tekens van Kappa terug. Ook de rechter borst bevat een speciaal embleem. Hier staat namelijk een vintage embleem van de Braziliaanse club met daarom heen de tekst: ''The Football's Kingdom – O Remo Do Futebol''. Het nieuwe tenue van de Braziliaanse club waar onder andere Neymar JR furore maakte wordt gecompleteerd door een blauw short en blauwe kousen met zwarte en witte accenten. Check hieronder de foto's! Check ook de eerder gepresenteerde Santos shirts voor 2016.

Santos shirt kopen

Helaas zijn de voetbalshirts van Santos FC maar lastig verkrijgbaar. Zodra dit wel het geval is, hebben we weer nieuws. De retro shirts en jacks van de in 1912 opgerichte club, scoor je in ieder geval bij Sportus.nl!

Santos -3e -shirt -tenue -2016-2017