18 november 2020

River Plate thuisshirt 2020-2021

River Plate en adidas hebben gisteren het nieuwe River Plate thuisshirt 2021 officieel gelanceerd. Het nieuwe tenue werd gepresenteerd door twee legendes van de club, Enzo Francescoli en Ariel Ortego, in het clubmuseum. In dit voetbalshirt speelt de Argentijnse club de Argentijnse Primera Division, beker en Copa Libertadores thuiswedstrijden in het Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti gedurende dit seizoen. Adidas is weer verantwoordelijk voor het design van de tenues van ''Los Millonarios.'' Deze functie heeft het Duitse sportmerk al sinds 1982.

River Plate thuis shirt en tenue 2020-2021

Het River Plate thuisshirt heeft dit jaar weer het iconische design. Het voetbalshirt is wit en wordt gekenmerkt door de diagonale, brede rode band van de linker schouder naar de rechter onderkant van het voetbalshirt. Dit design stamt al van 1904. In de periode 1904-1909 droegen de Argentijnen al een wit voetbalshirt met diagonale, rode band. Van dit design werd in de periode 1909-1932 afgestapt. Het tenue werd toen ingeruild voor een rood/wit verticaal gestreept voetbalshirt. In 1932 werd dit door toenmalig voorzitter Antonio Vespucio Liberti weer in ere hersteld. De diagonale band loopt ook dit seizoen weer door over de achterzijde van het tenue. Daarnaast bevat het River Plate thuisshirt 2020-2021 dit jaar een EQT hals. Deze combinatie van een V-hals en opstaande kraag komt wel meer terug in de adidas voetbalshirts van dit seizoen en is geïnspireerd door de kraag van de adidas voetbalshirts begin jaren '90. De drie adidas trademark strepen op de schouders zijn dit seizoen zilver en staan op de schouders. Op de rechterborst prijkt het adidas logo en de andere borst bevat de officiële clubbadge. Turkish Airlines is sinds 2019 de hoofdsponsor van River Plate en prijkt op het midden van het tenue. Andere sponsoren die het tenue versieren zijn AXION Energy en Assist Card. In de nek op de achterzijde is ook dit jaar weer het motto van de club verwerkt: El Más Grande.

Het River Plate thuistenue 2020-2021 wordt dit jaar compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten witte adidas strepen. De broekjes zijn bovendien uitgerust met het clublogo en het logo van de kledingsponsor. De kousen van het tenue zijn een combinatie van wit en rood. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe River Plate voetbalshirts 2020-2021, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Carrascal, Pratto, Girotti, Santos Borré, Montiel en andere spelers en check ook het River Plate uitshirt 2020-2021

River Plate voetbalshirt bestellen

Het nieuwe River Plate thuisshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is € 89,95 en het voetbalshirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Check ook goedkope River Plate t-shirts en hoodies. Directe levering!

Bestel je River Plate voetbalshirt altijd in deze SHOP

of de River Plate fanshop! 

River Plate thuisshirt 2020-2021

River Plate voetbalshirts 2020-2021