5 april 2016

River Plate 3e shirt 2016

Ook River Plate heeft een 3e shirt voor 2016 gelanceerd. Dit gebeurt een dag na de lancering van het 3e shirt van de grote rivaal van de club Boca Juniors. In het nieuwe shirt speelt River Plate de uitwedstrijden in de Argentijnse Primera Division gedurende 2016-2017. Het nieuwe 3e shirt van River Plate is geïnspireerd door een voetbalshirt dat in 1986 tijdens een speciale wedstrijd werd gedragen. Daarover straks meer. Eerst bespreken we het design van het nieuwe 3e shirt van de Argentijnse club, die haar thuiswedstrijden speelt in het Estadio Monumental.

Oranje River Plate voetbalshirt 2016 - een ode aan 1986

Het nieuwe River Plate shirt voor 2016 is overwegend oranje en wordt gekenmerkt door de zwarte accenten. Deze zwarte accenten komen allereerst terug in de ronde hals van het voetbalshirt en in de drie Adidas trademark strepen over de schouders en mouwen. Ook de bies aan de onderkant van de mouwen heeft deze kleur. Het River Plate 3e shirt wordt evenals het thuisshirt van de club gekenmerkt door de diagonale baan van de linker schouder naar de rechter onderkant van het voetbalshirt. Deze baan wordt geflankeerd door twee dunnere zwarte banen. Hoofdsponsor BBVA versiert het midden van het shirt en op het midden van het River Plate voetbalshirt staat het logo van kledingsponsor Adidas, welke al sinds 1982 de kledingsponsor is van de club. De linker borst bevat het logo van de club uit Buenos Airos. Verder bevat het shirt een speciaal logo op de rechter borst, waarin de Tango bal van Adidas is verwerkt. Dit embleem heeft dan ook een verhaal. In 1986 won River Plate van haar grote rivaal Boca Juniors. Dit leverde voor River Plate uiteindelijk een kampioenschap op. Tijdens deze wedstrijd werd echter met de oranje variant van de Tango voetbal van Adidas gespeeld, welke daarvoor nog nooit gebruikt was. Het logo op de rechter borst van het shirt is dan ook een ode aan de legendarische wedstrijd en deze bal. Deze maand is het 30 jaar geleden dat deze wedstrijd plaats vond. Check hieronder de foto's van het nieuwe 3e shirt van River Plate. Dit nieuwe tenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met oranje details. De kousen hebben ook dit design. Eerder lanceerden de club en Adidas al het River Plate thuisshirt voor 2016 en het River Plate uitshirt voor 2016.

River Plate voetbalshirt kopen

Het nieuwe River Plate 3e shirt voor 2016 kan je vanaf mei 2016 kopen in de online River Plate shop van Subside Sports. De prijs van dit voetbalshirt is ongeveer € 85,- en kan je laten bedrukken met de naam en het nummer van jouw favoriete speler. Of check het overzicht met beschikbare River Plate producten hiernaast of hieronder. En check het retro shirt van River Plate bij Sportus.nl

River -plate -3e -shirt -2016

River -plate -3e -voetbalshirt -2016