9 september 2015

Recorddeal tussen Adidas en DFB in de maak

Nadat Adidas vandaag het contract met de Spaanse voetbalbond RFEF (Real Federación Española de Fútbol) tot maar liefst 2024 verlengde, kwam de Duitse krant Bild vandaag met het gerucht dat het Duitse sportmerk ook bereid is het contract met de Deutscher Fussballbund (DFB) te verlengen met tien jaar en dus tot in ieder geval 2028 teamkledingsponsor blijft van het nationale elftal van Duitsland. Het huidige contract loopt eind 2018 af. Het Duitse sportmerk is al sinds 1954 kledingsponsor van het nationale elftal van Duitsland en heeft dus verschillende successen met onze Oosterburen gekend. Duitsland werd in deze periode vier keer wereldkampioen (1954, 1974, 1990 en 2014) en won drie keer het EK (1972, 1980 en 1996). Of het contract tussen beide partijen daadwerkelijk met tien jaar verlengd wordt, is nog niet bekend.

Adidas, in persoon van Oliver Brüggen, reageerde namelijk direct op het gerucht: ''Ons langlopende contract met de Duitse voetbalbond loopt tot 2018. Om deze reden is het te vroeg om te speculeren over een vernieuwing of verlenging van het contract. Adidas en Duitsland horen bij elkaar. Echter bij Adidas weiden wij niet uit over contractdetails.'' De Duitse krant Bild kwam namelijk ook met het nieuws dat Adidas bereid is een bedrag van € 100 miljoen per jaar te sponsoren, wat betekent dat dit de Duitse voetbalbond 1 biljoen euro zo opleveren in tien jaar. Dit zou een record zijn. Nike legt momenteel het hoogste bedrag neer voor het sponsoren van de Franse voetbalbond FFF en het nationale elftal van Frankrijk. Per jaar sponsort het Amerikaanse sportmerk naar verluid een bedrag van € 42,6 miljoen. Nike legt bovendien hoge bedrag neer voor het sponsoren van de Engelse voetbalbond FA (€ 34,5 miljoen) en de Braziliaanse voetbalbond CBF (€ 34,7 miljoen). Daarna volgt Adidas pas, welke zowel de Spaanse voetbalbond als de Duitse voetbalbond voor een bedrag van € 25 miljoen spekt. Een aantal maanden geleden ging al het gerucht dat Nike ook op de kust ligt om kledingsponsor van het nationale elftal van Duitsland te worden. Dit gerucht doemde vandaag ook weer op en ook Nike zou bereid zijn een bedrag voor € 100 miljoen per jaar neer te leggen. Ook toen het contract tussen Duitsland en Adidas in 2007 verlengd werd, was Nike dichtbij een deal met de Duitse voetbalbond. Het Amerikaanse merk zou toen zelfde meer dan twee keer het bedrag geboden hebben dan dat Adidas toen sponsorde. De DFB gaf toen de voorkeur aan de vanaf de jaren '50 stammende samenwerking met Adidas te verlengen tot 2018. Zeker is dat of de hoogte van het bedrag of een eventuele overstap naar een andere kledingsponsor veel stof op zal waaien. Wordt vervolgd dus! Duitsland zal tijdens het EK van 2016 nog zeker in de voetbalshirts van Adidas spelen. Check het nieuwe Duitsland Euro 2016 thuisshirt en uitshirt.

De nieuwste Duitsland voetbalshirts, t-shirts, retro shirts en andere Duitsland merchandising kan je natuurlijk altijd kopen bij Subside Sports!


Adidas -DFB

Bron: footyheadlines.com