Duitsland Euro 2024 voetbalshirt in stijl jaren '90!

Het Duitsland EK 2024 thuisshirt is vandaag officieel gepresenteerd door de Duitse voetbalbond en kledingsponsor adidas met het motto: ''UNSER TRIKOT. UNSER TEAM''. In het voetbalshirt speelt het Duitse voetbalelftal de EK 2024 thuiswedstrijden in eigen land, maar ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026. Bovendien worden deze voetbalshirts door het Duitse vrouwen voetbalelftal gedragen tijdens de periode 2024-2025. Tijdens de uitwedstrijden draagt men het Duitsland uitshirt 2024-2025

Teamgeist en de traditionele kleuren

Het Duitsland EK 2024 voetbalshirt is een knipoog naar het thuistenue dat ‘’Die Mannschaft’’ droeg tijdens het WK van 1994 in de Verenigde Staten. Het Duitse voetbalelftal strandde in de kwartfinale van het toernooi. Bulgarije was met 2-1 te sterk voor onze Oosterburen. Bij Duitsland speelden destijds spelers Matthaüs, Brehme, Helmer, Effenberg, Basler, Möller, Klinsmann en Völler.

Ook dit jaar is het Duitsland thuisshirt weer overwegend wit en wordt het voetbalshirt vooral gekenmerkt door het opvallende vlak op de schouders. Dit vlak is in stijl van de kleuren van de nationale vlag: zwart/rood/geel. Deze kleuren lopen middels een special gradiënt effect in elkaar over. Dit betreft een ander effect dan op het Duitsland 1994 voetbalshirt. Destijds bevatte het voetbalshirt op de bovenkant een design van ruiten in de kleuren van de nationale vlag met een gradiënt effect. Ook de all-over print op de body van het Duitsland thuisshirt 2024-2025 is anders dan op het voetbalshirt van dertig jaar geleden. Waar het voetbalshirt toen een print van de letters van de voetbalbond (DFB) had, die in elkaar verwerkt waren,  betreft dat nu een patroon van ruiten, die met wat fantasie wel dezelfde initialen vormen. Het Duitsland voetbalshirt is verder uitgerust met een ronde hals met aan de zijkanten en achterkant een zwarte band met daardoorheen een witte lijn. De adidas trademark strepen op de schouders zijn ook wit. De rechterborst bevat het logo van adidas in het zwart. De andere borst is uitgerust met het logo van de Duitse voetbalbond (DFB / Deutscher Fussballbund), inclusief vier zwarte sterren, die verwijzen naar de gewonnen WK’s van 1954, 1974, 1990 en 2014. De zijkanten van het Duitsland voetbalshirt zijn voorzien van een zwarte golf. Deze golf is geïnspireerd door het adidas Teamgeist template van 2006. Deze golven gebruikt adidas vanaf dit seizoen op alle tenues en zijn geïnspireerd door de adidas WK 2006 voetbalshirts en de tenues van het seizoen 2006-2007. Uiteraard is er ook nog een ander detail op het Duitsland thuisshirt verwerkt. Hier staat niet meer de bijnaam van het team (Die Mannschaft), maar de naam van het land: DEUTSCHLAND. 

Het Duitsland thuistenue 2024-2025 wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten hetzelfde effect als op de schouders van het thuisshirt. Het voetbalbroekje is namelijk uitgerust met een diagonale band aan de zijkanten in de kleuren van de Duitse vlag: zwart/rood/geel. De kleuren lopen over middens een gradiënt effect. Opvallend genoeg staan er geen adidas strepen op het short van het Duitse voetbalelftal. De sokken zijn wit met op de achterkant een zwart vlak en op de voorzijde de letters van de voetbalbond en het adidas logo. 

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Adidas Heat.RDY en AeroReady. De authentic voetbalshirts zijn uitgerust met de adidas Heat.RDY technologie en de replica voetbalshirts met de AeroReady technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic tenues (de versie die de spelers en speelsters dragen) hebben alleen extra ventilatiezones en vallen meer getailleerd. 

Duitsland voetbalshirt bestellen

Het adidas Duitsland EK 2024 voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het replica voetbalshirt € 99,95 en de authentic versie € 149,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) is het shirt € 74,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 22,95. In deze winkels kun je de Duitsland voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt! 

Duitsland Euro 2024 voetbalshirt in stijl jaren '90!
Duitsland Euro 2024 voetbalshirt in stijl jaren '90!
Duitsland Euro 2024 voetbalshirt in stijl jaren '90!