Puma verbreekt contract met Israelische voetbalbond

Het contract tussen Puma en de Israëlische voetbalbond wordt niet meer verlengd, zo bevestigde het Duitse sportmerk vandaag. Het Duitse sportmerk is sinds 2018 de kledingsponsor van het nationale voetbalelftal en dit contract loopt eind dit jaar officieel af. Volgens Puma is deze beslissing al in 2022 genomen en heeft dit niks te maken de oproep tot boycot vanwege de strijd tussen Israël en Palestina.

Veel pro Palestijnse gemeenschappen, waaronder ''Boycott, Divest, Sanctions'' (BDS) riepen op tot het boycotten van Puma, omdat het merk de tenues en trainingskleding van het nationale voetbalelftal verzorgt. Daar komt dus nu een eind aan, waardoor de Israëlische voetbalbond op zoek moet naar een andere kledingsponsor. Puma was eerder al sponsor in de periodes 1996-2008 en 1986-1988.

Volgens ingewijden liggen financiële redenen ten grondslag aan het besluit van Puma. Het merk wil namelijk selectiever om gaan met het sponsoren van clubs en nationale elftallen. Dat betekent niet dat er geen sponsordeals meer worden gesloten. Integendeel zelfs! Binnenkort maakt het een nieuwe deal bekend. Waarschijnlijk betreft dit een samenwerking met de Portugese voetbalbond. Na het EK in Duitsland speelt het Portugese voetbalelftal waarschijnlijk in tenues van Puma. Wordt vervolgd!

De Israël voetbalshirts zijn bijna niet beschikbaar in Europa. Ben je op zoek naar een T-Shirt? Check het in deze fanshop!