10 november 2017

Puma nieuwe kledingsponsor nationale elftal Israel vanaf 2018

Nieuws vanuit Israël! Puma wordt namelijk de nieuwe kledingsponsor van het nationale elftal van Israël. Hiermee vervangt het Duitse sportmerk een ander Duits sportmerk. Adidas was namelijk de afgelopen jaren kledingsponsor van het Israëlische voetbalelftal. Deze functie vervulde het merk sinds 2008. Voor de periode verzorgde Puma overigens ook al de tenues en kleding van het nationale elftal van Israël. Het merk was namelijk ook al sponsor in de periode 1996-2008. Van 1988 tot 1995 vervulde het Italiaanse sportmerk deze functie. Puma is na tien jaar dus weer terug in Israël. Beide partijen hebben een vierjarig contract getekend. Met het contract zou een bedrag van ongeveer € 100.000 per jaar gemoeid zijn. Het lijkt er op dat de voetbalbond van Israël en Puma binnenkort nieuwe tenues lanceren. In deze tenues speelt het elftal van Israël tijdens de kwalificatiereeks ter voorbereiding op het EK van 2020 gedurende 2018-2019.

Dit betekent dat het Israëlische voetbalelftal ook in de nieuwe Puma voetbalshirts speelt in de UEFA Nations League. Israël is ingedeeld in divisie C met landen als Hongarije, Roemenië, Schotland, Griekenland, Noorwegen en Albanië. Het nationale elftal van Israël plaatste zich slechts één keer voor een eindtoernooi. Dat was in 1970, toen het land zich plaatste voor het WK in Mexico. Destijds kwam het land niet verder dan de groepsfase. Vanaf komend jaar zijn er weer nieuwe kansen en zullen we zien of Israel zich in de nieuwe voetbalshirts van Puma zich kan plaatsen voor het EK van 2020. Zodra de nieuwe Israël voetbalshirts voor 2018-2019 officieel bekend gemaakt worden, hebben we weer nieuws!

Op zoek naar een t-shirt om het nationale elftal van Israel mee aan te moedigen? Check het exclusief in deze online SHOP!