4 april 2017

PUMA nieuwe kledingsponsor van Borussia Mönchengladbach vanaf 2018-2019

De deal is rond! Vanaf 2018-2019 krijgt Borussia Mönchengladbach een nieuwe kledingsponsor. Puma gaat vanaf komend seizoen de tenues en trainingskleding van de club verzorgen. Eerder verzorgde het Duitse sportmerk de teamkleding van Gladbach al in de periode 1962-1992. In deze periode werd de club vijf keer landskampioen (1970, 1971, 1975, 1976 en 1977) en werd twee keer beslag gelegd op de UEFA Cup (1975 en 1979). De introductie van Puma als nieuwe kledingsponsor betekent een afscheid van de huidige kledingsponsor Kappa, welke deze functie vanaf 2013 verzorgde. Daarvoor waren Lotto (2003-2005). Reebok (1995-2003) en Asics (1992-1995) kledingsponsor van de club.

Vorige week was het nog onzeker of de deal tussen Puma en Gladbach vanaf 2017-2018 of 2018-2019 in gaat. In het huidige contract tussen Borussia Mönchengladbach en Kappa staat wel dat het contract door de club eerder afgekocht zou kunnen worden. Het contract gaat echter pas na volgend seizoen in.  Puma en Gladbach tekenden een contract voor de komende zes jaar. Hiermee zal Puma in ieder geval tot en met 2024 kledingsponsor van Borussia Mönchengladbach blijven. Volgens Duitse media is het contract tussen BMG en PUMA ongeveer € 100 miljoen waard. Uiteraard hebben we nog een reactie van beide partijen. Directeur Stephan Schippers van BMG reageert: ''Het contract met PUMA is niet alleen emotioneel van groot belang, maar is bovendien een mijlpaal op weg naar de toekomst. Puma heeft als wereldwijd sportmerk veel kennis in de ontwikkeling van functionele teamkleding en in de distributie van deze producten. We kijken ernaar uit te gaan samenwerken met PUMA vanaf 2018-2019. Bovendien willen wij onze huidige kledingsponsor Kappa bedanken voor het succesvolle partnership die we gehad hebben en waarvan we ook komend seizoen nog veel verwachten.''

Ook Puma manager, Matthias Bäumer reageert verheugd: ''We zijn erg blij dat we ons portfolio uit hebben kunnen breiden met één van de meest traditionele en succesvolle clubs van Duitsland. Het partnership met Borussia Mönchengladbach zal niet alleen onze positie als één van de grootste sportmerken in Duitsland verbeteren. Het zorgt er ook voor dat we onze teamwear business met onze partners kunnen uitbreiden. PUMA en BMG staan samen voor succes, zo blijkt uit de geschiedenis. Dit willen we graag doorzetten op een creatieve en gepassioneerde manier!''

Momenteel is Puma in Duitsland ook kledingsponsor van clubs als Borussia Dortmund, VFB Stuttgart en Fortuna Düsseldorf. Puma maakte deze week ook de deal bekend met Olympique Marseille en wordt bovendien komend seizoen kledingsponsor van FC Groningen. 

Wil je het shirt van Gladbach kopen? Check dan onder andere deze shop! Heb je een mening over de aanstaande deal tussen Borussia Mönchengladbach en Puma? Deel het gerust hieronder!