30 oktober 2020

Borussia Mönchengladbach voetbalshirt 120 jarig bestaan

Borussia Mönchengladbach bestaat dit jaar 120 jaar en uiteraard wordt dit gevierd met een speciaal voetbalshirt ter ere van de verjaardag van ''Die Föhlen.'' Gladbach werd op 1 augustus 1900 opgericht en bestond in augustus dus precies 120 jaar. In het nieuwe voetbalshirt speelt Gladbach een aantal Bundesliga wedstrijden dit seizoen. De club debuteert in het tenue in de Bundesliga wedstrijd tegen RB Leipzig op 31 oktober 2020.

Zwart Borussia Monchengladbach voetbalshirt 120 jarig bestaan

Het Borussia Mönchengladbach voetbalshirt ter ere van het 120 jarig bestaan is natuurlijk geïnspireerd door het voetbalshirt dat de club had bij de oprichting in 1900. Het voetbalshirt is dan ook geheel zwart, inclusief alle logo's op het tenue. De linkerborst bevat een zwarte clubbadge en de rechterborst bevat het allereerste logo van de club. Ook dit logo is geheel zwart. Tussen deze logo's zijn het oprichtingsjaar en de huidige jaargang van de club verwerkt: 1900-2020. Het logo van Puma staat niet op het voetbalshirt, maar is alleen verwerkt aan de binnenzijde van de hals. Het Duitse sportmerk is sinds 2018 de kledingsponsor van de club van trainer Marco Rose en was dat eerder al in de periode 1976-1992. Sponsor Flatex, dat sinds dit seizoen de hoofdsponsor van de club is, staat ook in het zwart op het midden van het voetbalshirt. De rechtermouw bevat de officiële Bundesliga badge en ook deze badge is zwart. Verder bevat het tenue nog de nodige details. Op de achterzijde van het tenue is in de nek de tekst: ''Neunzehn Hundert'' verwerkt en daaronder prijkt de naam van de club in een sierlijk lettertype: Borussia. De binnenkant van de hals bevat de tekst: ''Borussia Monchengladbach seit 1900'' en bovendien bevindt zich een label aan de binnenkant van de hals. In dit label zijn ook weer het huidige en oude clublogo verwerkt. Het label bevat ook verwijzingen naar het 120 jarig bestaan. Van deze tenues zijn er in totaal 2020 geproduceerd en het editienummer staat ook in dit label. Ook de onderzijde van het tenue bevat nog een label. Hierin zijn de verschillende prijzen die de club in haar historie heeft gewonnen, verwerkt. De club won in 1975 en 1979 de UEFA Cup, werd vijf keer kampioen (1970, 1971, 1975, 1976 en 1977) en won drie keer de DFB Pokal (1960, 1973 en 1995)

Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen. Zoals alle tenues van Puma bevatten de Gladbach voetbalshirts de Puma Dry Cell technologie, welke zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Borussia Monchengladbach special edition voetbalshirt, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Thuram, Lazaro, Zakaria, Embolo, Plea, Bensebaini, Reitz en andere spelers.

Borussia Monchengladbach voetbalshirt bestellen

Het nieuwe special edition voetbalshirt van BMG kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel. Dit tenue is alleen voor volwassenen beschikbaar en heeft een prijs van  120,-. Het voetbalshirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking! 

Bestel dit special edition voetbalshirt direct in deze SHOP! 

Borussia Monchengladbach 120 jarig bestaan voetbalshirt