15 februari 2017

PUMA nieuwe kledingsponsor van FC Groningen vanaf 2017-2018

FC Groningen heeft vanaf 2017-2018 een nieuwe kledingsponsor. Vanaf komend seizoen zal het logo van PUMA op de rechter borst en schouders van de nieuwe voetbalshirts van FC Groningen prijken. Dit maakten de club en PUMA vandaag bekend. Dit betekent dat FC Groningen na dit seizoen afscheid zal nemen van Robey. Het sportmerk uit Rotterdam was de afgelopen twee seizoenen sponsor van de Noorderlingen. De deal tussen FC Groningen betekent dat PUMA weer terug is in de Eredivisie. Nadat Feyenoord in 2014 afscheid nam van het Duitse sportmerk was het merk niet meer in de Eredivisie vertegenwoordigd. Dit zal vanaf 2017-2018 dus wel weer het geval zijn. PUMA is in Europa bovendien kledingsponsor van grote clubs als Arsenal, Borussia Dortmund, Leicester City, Newcastle United, Rangers FC en Bordeaux.

Scoor het nieuwste FC Groningen shirt altijd in deze SHOP of deze online winkel! Directe levering!

Fc -groningen -puma -deal

PUMA is overigens geen onbekende in Groningen. Het Duitse sportmerk was eerder al in de periode 1985-1999 kledingsponsor van de club. Na 19 jaar afwezigheid zal het merk dus weer terug keren en uiteraard zijn beide partijen verheugd met deze deal. Check de reacties hieronder!

Robbert Klaver, commercieel directeur van FC Groningen geeft een eerste reactie: “We zijn zeer blij dat we weer met een A-merk als PUMA mogen gaan samenwerken en dat we hiermee tevens een link leggen naar ons mooie en succesvolle verleden. We kijken uit naar een nieuwe langdurige samenwerking en hebben er alle vertrouwen in dat PUMA ons een prachtige kledinglijn gaat aanbieden en een shirt gaat produceren dat helemaal in de smaak gaat vallen bij onze supporters.”

Bas van den Bemt, Head of PUMA Benelux, is logischerwijs ook blij met de deal met de plaatselijke FC: “In de afgelopen jaren heeft PUMA van zich laten horen op het hoogste podium voor voetbal tijdens het FIFA Wereld Kampioenschap ™ en de UEFA Champions League™. Door de samenwerking met FC Groningen kunnen we nu ook weer op het hoogste niveau in Nederland laten zien dat PUMA een voorloper is in design en innovatie. FC Groningen is een bijzondere club met een rijke historie en een fantastisch publiek. We kijken uit naar een fijne samenwerking en gaan ervoor zorgen dat de staf, de spelers en fans nog trotser zullen zijn bij het dragen van de nieuwe kledinglijn van FC Groningen.”

Dan nog even een mededeling van huishoudelijke aard. Een speciale tak van PUMA is namelijk verantwoordelijk voor de deal tussen Groningen en PUMA. Dit is Genesis Sports. Genesis Sports is PUMA’s exclusieve teamsport licentiehouder in het Verenigd Koninkrijk en de Benelux. Genesis Sports verzorgt sportkleding voor grote en kleine clubs van de Engelse Premier League tot het amateurvoetbal aan toe. Tot zover de deal. Wij zijn uiteraard benieuwd naar de nieuwe FC Groningen shirts voor 2017-2018. Zodra PUMA en FC Groningen deze shirts hebben gelanceerd, hebben we weer nieuws!

De nieuwste FC Groningen voetbalshirts en tenues kan je altijd kopen in de onderstaande shops! Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwste FC Groningen shirt in deze SHOP

of deze online winkel!

Fc -groningen -puma