Dit is het FC Groningen 050 Eurosonic Noorderslag voetbalshirt 2024

In samenwerking met kledingsponsor Robey Sportswear en het showcasefetival Eurosonic Noorderslag (ESNS) heeft FC Groningen het 050-voetbalshirt gelanceerd! Het special edition voetbalshirt wordt door de voetbalclub dit seizoen in ieder geval één keer gedragen tijdens één van de Keuken Kampioen Divisie wedstrijden. Welke wedstrijd is nog niet bekend. Het 050 (het netnummer van de stad Groningen) voetbalshirt staat dit jaar dus geheel in het teken van het Eurosonic Noorderslag. Dit is een evenement dat van 17 tot 20 januari plaats vindt op de Grote Markt in de stad en creatief talent uit Europa een poppodium biedt.

Het Robey FC Groningen 050 voetbalshirt 2024 heeft een creatief design. Het voetbalshirt is geheel in stijl van de kleuren van het showcasefestival: wit en roze. Het voetbalshirt is overwegend wit en bevat een patroon van roze lijnen en golven, waarin een fading effect is verwerkt. Deze lijnen zijn geïnspireerd door het logo van het festival. Dit logo prijkt in het zwart op de rechterborst van het FC Groningen 050 voetbalshirt. Alle logo’s op het tenue zijn overigens zwart, alsook de band op de zijkanten. De linkerborst bevat het clublogo, het logo van Robey staat op het midden van de borst en op de mouwen & het logo van hoofdsponsor OG versiert het midden van het tenue. De ronde hals en de band aan de onderkant van de mouwen bevatten een zwarte en roze lijn. Uiteraard mag het gouden klavertje vier van Robey, voor een extra beetje geluk, ter hoogte van de linker schouder niet ontbreken. Op de achterzijde van het tenue staat de tekst: ‘’Take the Stage’’ als verwijzing naar het festival.  Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwarte sokken.

Uiteraard zijn er louter positieve reacties van de club en de organisatoren van het festival. FC Groningen marketingmanager Mark Leenders reageert: ‘’ “Euroborg is ons podium voor de spelers veelal afkomstig uit onze Opleiding. Jonge talentvolle spelers met een droom. Maar ook maatschappelijk met onze Meer & Beter Bewegen Programma’s of zakelijk via onze FC Groningen Business Club kunnen jonge talenten zich ontwikkelen. Wij hebben de overtuiging dat iedereen kan groeien in Groningen en diezelfde overtuiging merkten we in gesprekken met Eurosonic Noorderslag. Euroborg en FC Groningen is voor veel spelers de eerste stap richting Europees succes geweest. ESNS is al jaren een begrip in de internationale muziekindustrie en uitgegroeid tot een toonaangevend festival in Europa. Vele artiesten hebben hun eerste stappen naar internationaal succes gezet op één van de podia tijdens ESNS. Hoewel het van buitenaf twee compleet verschillende werelden lijken, begint alles bij plezier en passie. Dat zie je op het podium en op het voetbalveld terug.”

Ook Peter Sikkema, Head of Events bij Eurosonic Noorderslag, reageert blij met de samenwerking tussen de club en het festival: “Als Gronings showcasefestival staan wij voor entertainment en datzelfde proeven we bij FC Groningen. Waar wij eens per jaar een festival organiseren voor duizenden muziekliefhebbers, organiseren zij een heel seizoen lang een prachtig evenement voor de supporters. FC Groningen is voor sport en voetbal een uithangbord voor de stad. ESNS is dat wat betreft muziek. Muzikanten en voetballers streven naar succes zonder daarbij het plezier in wat men doet te verliezen. ESNS is ooit begonnen als klein festival en uitgegroeid tot een event met Europese allure. Dat gunnen wij de talenten van FC Groningen in de toekomst ook. Het is mooi dat beide werelden elkaar via deze samenwerking kruisen. Voor onze bezoekers is een shirt in samenwerking met FC Groningen een echt collectorsitem.”

Tijdens de andere wedstrijden dit seizoen draagt de club de FC Groningen voetbalshirts 2023-2024.

Het FC Groningen 050 voetbalshirt 2024 kun je alleen bestellen in de officiële fanshop van de voetbalclub. Voor volwassenen is het voetbalshirt € 69,95 en voor kinderen € 64,95.

Dit is het FC Groningen 050 Eurosonic Noorderslag voetbalshirt 2024
Dit is het FC Groningen 050 Eurosonic Noorderslag voetbalshirt 2024
Dit is het FC Groningen 050 Eurosonic Noorderslag voetbalshirt 2024
Dit is het FC Groningen 050 Eurosonic Noorderslag voetbalshirt 2024
Dit is het FC Groningen 050 Eurosonic Noorderslag voetbalshirt 2024