FC Groningen KNVB Beker voetbalshirt 2022-2023

FC Groningen speelt de KNVB Beker wedstrijden dit seizoen in een speciaal voetbalshirt. In de wedstrijd tegen FC Dordrecht op woensdag 19 oktober 2022 draagt FC Groningen voor het eerst het speciale KNVB Beker voetbalshirt. Het nieuwe voetbalshirt wordt alleen tijdens het bekertoernooi gedragen en dus niet tijdens de competitiewedstrijden. In de Eredivisie draagt de club van trainer Frank Wormuth de eerder gepresenteerde FC Groningen voetbalshirts 2022-2023.

Met het nieuwe voetbalshirt wil FC Groningen extra aandacht geven aan de aardbevingsproblematiek in de provincie. FC Groningen voelt zich al jaren betrokken bij de slachtoffers van de aardbevingen in het achterland van de club. Onlangs heeft zich bij Wirdum wederom een hevige beving voorgedaan in de provincie Groningen. Recent stonden de bevingen en de gevolgen ervan opnieuw centraal in het nieuws. Niet alleen de zware beving bij Wirdum, ook politiek gezien was het thema landelijk in het nieuws vanwege de verhoren in het parlementair onderzoek dat loopt.

Het FC Groningen KNVB Beker voetbalshirt is overwegend zwart. Deze kleur staat symbool voor het scenario waarmee veel slachtoffers en gedupeerden van de aardbevingen in de provincie te maken hebben gehad of mogelijk nog gaan krijgen. Het tenue wordt verder gekenmerkt door de print van aardscheuren op de borst en op het midden van het tenue Op het midden van de borst bevindt zich een print van een seismologisch teken. Deze lijn staat sinds vorig jaar ook op de aanvoerdersbanden die de aanvoerders van FC Groningen dragen. FC Groningen wil met deze actie opnieuw haar landelijke bereik gebruiken om nogmaals extra aandacht te vragen voor het leed van mensen die slachtoffer zijn van bevingen in het verzorgingsgebied van de club.

Het FC Groningen KNVB Beker voetbalshirt bevat verder een ronde hals met een subtiele witte lijn. Deze witte lijn komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen. De rechterborst en de mouwen bevatten het logo van kledingsponsor Robey en op de linkerborst prijkt het logo van de voetbalclub. Hoofdsponsor OG staat in het wit op het midden van het tenue en de linkermouw bevat weer het logo van TOTO. Het tenue bevat ter hoogte van de linkerschouder een goud klavertje vier. Dit detail wordt door Robey op ieder voetbalshirt aangebracht voor een extra beetje geluk. Het tenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen met witte en groene accenten.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het FC Groningen TOTO KNVB Beker voetbalshirt 2022-2023. Dit voetbalshirt kun je helaas niet bestellen in de fanshop van de ''Trots van het Noorden''. Ben je op zoek naar andere tenues van de club? Check het dan in deze fanshop! 

FC Groningen KNVB Beker voetbalshirt 2022-2023