FC Groningen uitshirt 2022-2023

FC Groningen en kledingsponsor Robey Sportswear hebben vandaag het nieuwe FC Groningen uitshirt 2022-2023 gepresenteerd. In dit nieuwe tenue speelt de equipe van trainer Frank Wormuth de Eredivisie en KNVB Beker uitwedstrijden gedurende het seizoen 2022-2023. Robey Sportswear is sinds medio 2021 de kledingsponsor van de ''Trots van het Noorden'' en OG Clean Fuels is vanaf dit seizoen de hoofdsponsor van de Eredivisie voetbalclub. Eerder presenteerden Robey en FC Groningen al het nieuwe FC Groningen thuisshirt 2022-2023.

FC Groningen uit shirt en tenue 2022-2023

Het nieuwe FC Groningen uitshirt 2022-2023 is geïnspireerd door de bijnaam van de fanatieke supportersaanhang van de club: The Green White Army. Het idee voor het nieuwe tenue is namelijk ook ontstaan bij de supporters, waarna kledingsponsor Robey het idee heeft uitgewerkt. Het FC Groningen uittenue heeft verschillende tinten groen en wordt gekenmerkt door de all-over camouflage print, die dus verwijst naar de geuzennaam van de supporters. Wat nog meer opvalt is dat alle logo's centraal op het voetbalshirt zijn geplaatst. Het logo van kledingsponsor Robey is in de V-hals verwerkt en staat bovendien op de mouwen. Op het midden van de borst prijkt het logo van FC Groningen. Dit betreft een monochroom logo. Het logo heeft niet de gebruikelijke leuren, maar is in stijl van de kleuren van het voetbalshirt: donkergroen/wit. Op het midden van het tenue prijkt het logo van hoofdsponsor OG Clean Fuels. De linkermouw bevat het logo van TOTO en de rechtermouw de officiële Eredivisie badge. De mouwen worden afgesloten door een brede groene band met subtiele witte lijn. Ter hoogte van de linker schouder van het FC Groningen uitshirt staat een gouden klavertje vier. Dit voegt Robey aan ieder voetbalshirt toe, om de spelers die de tenues dragen extra geluk te wensen. Dit is echter niet het enige detail op het FC Groningen uitshirt. De binnenkant van de hals bevat de tekst: ''de kleuren waar wij voor strijden'', verwijzend naar één van de liederen van de supporters. In de nek op de achterzijde van het tenue prijkt een graphic met daarin de tekst: ''Green White Army''. Het FC Groningen uittenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een donkergroen voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de club en Robey staan. De kousen zijn ook donkergroen en bevatten aan de bovenkant de naam van de club en op het midden een klavertje vier.

Zoals alle voetbalshirts van Robey Sportswear zijn de nieuwe FC Groningen tenues uitgerust met de BeyDry technologie. Dit systeem is in de stof van de tenues verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Robey FC Groningen uitshirt 2022-2023, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Valente, Suslov, de Leeuw, Kasanwirjo, Ngonge, Duarte, van Gelderen, Blokzijl en nog meer spelers.

FC Groningen uitshirt bestellen

Het nieuwe FC Groningen uitshirt 2022-2023 kun je vanaf deze maand bestellen in de onderstaande winkel. De prijs van zowel het thuisshirt is voor volwassenen € 59,95 en voor kinderen € 54,95. In de fanshop vind je ook de voetbalbroekjes en de kousen, evenals andere FC Groningen merchandising. Directe levering! 

Bestel je Groningen tenue in deze fanshop! 

FC Groningen uitshirt 2022-2023

FC Groningen uitshirt 2022-2023