FC Groningen thuisshirt 2022-2023

FC Groningen en kledingsponsor Robey Sportswear hebben het nieuwe FC Groningen thuisshirt 2022-2023 gepresenteerd. In dit nieuwe tenue speelt de club van trainer Frank Wormuth de Eredivisie en KNVB Beker thuiswedstrijden in het Euroborg Stadion gedurende 2022-2023. Vorig seizoen eindigde vorig seizoen op de twaalfde plek in de Eredivisie. Ook dit jaar is Robey Sportswear weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de FC Groningen tenues. Deze functie heeft het Rotterdamse sportmerk sinds medio 2021. OG Clean Fuels is vanaf dit seizoen de shirtsponsor van FC Groningen. Beide partijen tekenden eerder dit jaar een deal voor drie seizoenen. Check ook het FC Groningen uitshirt 2022-2023

FC Groningen thuis shirt en tenue 2022-2023

Het FC Groningen thuisshirt 2022-2023 heeft weer een traditioneel design. Het voetbalshirt is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de twee brede verticale groene banen. Voor het eerst sinds het seizoen 2017-2018 bevat het FC Groningen thuistenue een groen vlak op de schouders. Deze keuze is tot stand gekomen in samenspraak met de supporters van de club. Ook de band aan de onderkant van de mouwen en op de zijkanten van het tenue zijn groen. Bovendien bevat het voetbalshirt een ronde groene hals met een subtiele zilveren lijn. Deze kleur komt ook weer terug in het logo van Robey op de rechterborst en op de mouwen. De linkerborst is uitgerust met het logo van de club. Dit betreft het ronde FC Groningen logo. Vorig seizoen speelde FC Groningen met een speciaal jubileumlogo op de tenues. De supporters hadden dit seizoen weer de voorkeur voor het ronde logo. Hoofdsponsor OG Clean Fuels versiert het midden van het tenue. De linkermouw bevat het logo van TOTO. Het FC Groningen tenue bevat ook weer verschillende details. In de kraag van het voetbalshirt is de tekst ''de kleuren waar wij voor strijden'' verwerkt. Deze tekst refereert aan één van de clubliederen die door de fanatieke supporters van de club gezonden worden. De achterkant van de kraag bevat de tekst ''Green White Army'', verwijzend naar de trouwe supporters van de voetbalclub. Deze tekst komt ook weer terug op het voetbalbroekje. Het FC Groningen voetbalbroekje is groen en bevat ook de logo's van de club en Robey. De kousen zijn wit met groene accenten.

Zoals alle tenues van Robey Sportswear zijn de FC Groningen voetbalshirts 2022-2023 uitgerust met de BeyDry technologie. Dit systeem is in de stof (polyester) van de voetbalshirts verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Robey FC Groningen thuisshirt 2022-2023, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Meijer, Van Gelderen, Suslov, Bogarde, Postema, de Leeuw, Abraham, Duarte, El Hankouri en nog meer spelers.

FC Groningen voetbalshirt bestellen

De nieuwe Robey Sportswear FC Groningen voetbalshirts 2022-2023 kun je vanaf juli bestellen in de onderstaande winkel. De prijs van zowel het thuisshirt is voor volwassenen € 59,95 en voor kinderen € 54,95. In de fanshop vind je ook de voetbalbroekjes en de kousen, evenals andere FC Groningen merchandising. Directe levering! 

Bestel je Groningen tenue in deze fanshop! 

FC Groningen thuisshirt 2022-2023

FC Groningen thuisshirt 2022-2023