19 maart 2018

Puma nieuwe kledingsponsor nationale elftal Servië vanaf 2018

Nieuws vanuit Servië! Vanaf de komende oefenwedstrijden is Puma de nieuwe kledingsponsor van het Servische voetbalelftal. Dit betekent dat Servië tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK 2020 met het logo van het Duitse sportmerk op de rechter borst speelt. Ook tijdens de wedstrijden in de UEFA Nations League gaat het shirt gedragen worden maar het belangrijkste is dat Puma op het shirt van Servië te zien is tijden de wedstrijden op het WK 2018 in Rusland. Servië is ingedeeld in poule E. De mannen van bondscoach Mladan Krstajic nemen het op tegen Brazilië, Costa Rica en Zwitserland. Het merk en de Servische voetbalbond tekenden een meerjarige deal. Puma volgt Umbro op als kledingsponsor van het Servische elftal. Het Engelse sportmerk vervulde deze functie sinds 2014 en was destijds de opvolger van Nike. Het hing al een tijdje in de lucht dat Puma de nieuwe kledingsponsor van Servië zou worden. Echter is de reden dat dit nieuws uitgelekt is wel bijzonder. Nieuwsgierig naar de reden? Check het hieronder!

Puma nieuwe shirtsponsor van Servië vanaf 2018

Door de deal tussen de Servische voetbalbond en Puma komt het aantal landen waar Puma de kledingsponsor van is op het aankomende WK op een totaal van 4. Net als Servië worden ook Senegal, Uruguay en Zwitserland vertegenwoordigd door Puma. Met 4 landen op het Wereldkampioenschap in Rusland is Puma na adidas en Nike hofleverancier. Puma is erg blij met de deal. ‘’We zijn erg blij om Servië welkom te kunnen heten in de Puma familie. Het land heeft een rijke voetbal geschiedenis en wij kunnen niet wachten om hier onderdeel vanuit te gaan maken.’’ zegt, Bjørn Gulden, Poema’s Executive Officer. ‘’ De kwalificatie van Servië voor het WK 2018 legt de nadruk op het talent dat aanwezig is bij het nationaal team. Ook biedt dit een enorm perspectief voor de jeugd in het land.’’ Ook de Servische voetbalbond is erg tevreden over de samenwerking met Puma ‘’In het jaar dat ons nationaal team deelneemt aan het Wereldkampioenschap, hebben we een samenwerking afgesloten met één van de grootste sportmerken in de wereld en hier zijn wij erg trots op. Aangemoedigd door onze nieuwe sponsor, verwachten we meerdere goede resultaten, die we samen kunnen vieren. Alle nationale selecties van de Servische voetbalbond zullen met trots de nieuwe Puma kleding dragen, welke bekend staat om hun unieke design en goede kwaliteit.’’ Volgens Slavisa Kokeza, baas van de Servische voetbalbond.

Het nieuws dat Puma de nieuwe kledingsponsor van Servië zou worden was al een tijdje bekend. Dit had echter een erg bijzondere reden. Het Italiaanse bedrijf Panini brengt namelijk ieder WK stickers en/of voetbalplaatjes uit voor het Wereldkampioenschap voetbal. Kinderen kunnen deze plaatjes sparen en met elkaar ruilen om hun boek compleet te maken. Foto’s van de stickers voor het WK in Rusland waren afgelopen maand gelekt. Bij de stickers van het nationaal elftal van Servië prijkte het logo van Puma op de rechter borst. Door de plaatjes was dus al een lange tijd bekend dat Puma wel eens de nieuwe shirtsponsor van het land zou kunnen worden. Vandaag is dit ook bevestigd door de Servische federatie en is het nieuws officieel.

Het is niet bekend gemaakt voor wat voor bedrag deze deal is gemaakt. Ook de duur van het contract is niet bekend gemaakt. Wel is bekend gemaakt dat het om een langdurig contract gaat. De nieuwe shirts van Servië voor het WK 2018 worden deze week gelanceerd door Puma in samenwerking met de Servische bond.


Ben je fan van het Servische voetbalelftal en wil je het elftal met een (goedkoop) voetbalshirt of t-shirt aanmoedigen? Check het exclusief in deze shop!