Servië EK 2024 voetbalshirts in stijl DNA van het land

Puma en de Servische voetbalbond hebben de nieuwe Servië EK 2024 voetbalshirts officieel gepresenteerd! In deze tenues Euro 2024 wedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026. Tijdens het EK in Duitsland speelt het team van bondscoach Dragan Stojković in poule C tegen Engeland, Slovenië en Denemarken. Ook dit jaar is Puma de producent van de tenues van het nationale elftal. Deze functie heeft het Duitse sportmerk sinds 2018.

Servië EK 2024 thuisshirt

Spreid je vleugels! Het Servië EK 2024 voetbalshirt bevat namelijk een subtiele all-over print die symbool staat voor een röntgenfoto van de vleugels van de adelaar uit het logo van de voetbalbond. Het patroon inspireert de speler om met volle moed de strijd aan te gaan. Daarnaast viert het nieuwe voetbalshirt het legendarische erfgoed van het land op het gebieden van sport en wetenschap. Het Servië thuisshirt bevat ook de andere kleuren van de nationale vlag. De band aan de onderkant van de mouwen is namelijk blauw en op de zijkanten van het thuisshirt bevindt zich een diagonale witte lijn, welke doorloopt over de achterzijde. De ronde hals van het thuisshirt is rood en de logo’s staan op de gebruikelijke plekken. Op de rechterborst en de mouwen staat het logo van Puma, terwijl de linkerborst is uitgerust met het logo van de Servische voetbalbond, de Fudbalski Savez Srbije (FSS). Als teken van nationale trots staat in het Servisch op de achterkant van zowel het thuisshirt als uitshirt de naam van het land: Србија. Het tenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje en witte sokken, waardoor het gehele tenue in stijl is van de kleuren van de nationale vlag. 

Servië EK 2024 uitshirt

Bij het Servië uitshirt 2024-2025 maken de details het verschil. De witte basis van het voetbalshirt is geaccentueerd met blauwe accenten, geïnspireerd door het natuurlijke en culturele landschap van het land. De band aan de onderkant van het uitshirt bevat een speciaal patroon van de rotsformatie Đavolja Varoš (de duivelsstad), een zeldzaam natuurverschijnsel gelegen op de Radanberg in Zuid-Servië. De band aan de onderkant wordt namelijk gekenmerkt door de blauwe basis met rode driehoeken. De blauwe tint komt ook terug in de v-hals en in de diagonale lijn op de zijkanten. Alle logo's staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Dit tenue wordt gecompleteerd door een helder blauw voetbalbroekje met witte accenten. De sokken hebben ook deze kleurencombinatie.

Extra informatie

  • Materiaal: RE: FIBRE polyester. De Servië tenues bestaan voor 95% uit gerecycled textielafval en andere gebruikte polyester materialen
  • Technologie: Puma dryCELL, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. Deze technologie is in het materiaal van de tenues verwerkt.

Servië voetbalshirt bestellen

De Puma Servië voetbalshirts 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL) zijn beide shirts € 94,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. Check ook de voetbalbroekjes en de sokken! In deze winkels kun je de tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt!

Servië EK 2024 voetbalshirts in stijl DNA van het land
Servië EK 2024 voetbalshirts in stijl DNA van het land
Servië EK 2024 voetbalshirts in stijl DNA van het land
Servië EK 2024 voetbalshirts in stijl DNA van het land
Servië EK 2024 voetbalshirts in stijl DNA van het land
Servië EK 2024 voetbalshirts in stijl DNA van het land