10 oktober 2019

PUMA nieuwe kledingsponsor Marokko vanaf 2020

De Marokkaanse voetbalbond heeft vandaag een contract getekend met een nieuwe kledingsponsor, namelijk Puma! Het merk vervangt per direct adidas, dat sinds 2012 de tenues van het nationale elftal van Marokko verzorgde, als kledingsponsor. Beide partijen tekenden een contract voor meerdere seizoenen (in ieder geval tot 2023). PUMA is geen onbekende voor de Marokkaanse voetbalbond, de Fédération Royale Marocaine (FRMF). Eerder verzorgde het merk al in de periode 2007-2011 de tenues van de ''Atlas Lions.'' Dit betekent ook een uitbreiding van het portfolio van Afrikaanse landen voor het sportmerk. Puma verzorgt namelijk ook de kleding van Egypte, Ghana, Ivoorkust en Senegal.

We hebben een reactie van beide partijen. Johan Adamsson, Director of Sports Marketing & Sports Licensing bij Puma reageert: ''We zijn verheugd dat Puma weer terug is bij ons. Marokko heeft een rijke voetbalhistorie en gepassioneerde fans, voor wie wij ernaar uitkijken mooie kleding te produceren. Puma is altijd sterk aanwezig in het Afrikaanse voetbal en we zijn verheugd dat met dit partnership onze positie in Afrika uit kunnen breiden.'' Ook Adil Bari, Marketing Director bij de Marokkaanse voetbalbond reageert: ''Door de plaatsing voor het WK in 2018 zijn we na twintig jaar weer terug op mondiaal niveau. Met onze nieuwe partner PUMA kijken we ernaar uit om te bouwen aan successen in Afrika en op mondiaal niveau.''

Naast de Afrikaanse landen is Puma ook kledingsponsor van clubs als Manchester City, AC Milan, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, FC Groningen, Borussia Mönchengladbach en CD Guadalajara & van landen als Italië, Zwitserland, Uruguay en Servië.

We verwachten dat de nieuwe Marokko voetbalshirts van Puma nog deze maand officieel gelanceerd worden door de voetbalbond en het Duitse sportmerk. Dan hebben we weer nieuws. Ben je op zoek naar een voetbalshirt van Marokko? Bestel het exclusief in deze SHOP!