29 april 2018

PSV uitshirt 2018-2019

Het nieuwe PSV uitshirt voor 2018-2019 is vandaag tijdens de laatste uitwedstrijd van het seizoen 2017-2018 officieel gelanceerd. Dit nieuwe shirt werd door de Eindhovenaren gedragen in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, welke in 3-3 eindigde. De kampioen van Nederland speelt in dit shirt bovendien de Eredivisie, KNVB Beker en Europese uitwedstrijden gedurende 2018-2019. Umbro is dit jaar weer verantwoordelijk voor het design van het tenue. De club verzorgt sinds 2015 de tenues van de Eredivisie kampioen en beide partijen hebben nog een contract tot 2020. Het nieuwe uittenue van PSV is geïnspireerd door een legendarisch shirt uit de geschiedenis van de club. Het thema van het nieuwe tenue is dan ook: ''CREATE NEW HISTORY.''

PSV uit shirt en tenue 2018-2019 - gebaseerd op het shirt van 1988

Het nieuwe PSV uitshirt voor 2018-2019 is gebaseerd op het shirt van het seizoen 1987-1988, het seizoen waarin PSV de Europa Cup I won. In de finale in het Neckarstadion in Stuttgart versloeg PSV Benfica na strafschoppen. Na reguliere speeltijd werd het 0-0. Bij PSV speelden destijds sterren als Koeman, Kieft, Nielsen, Vanenburg, Lerby, Janssen, van Aerle, Linskens, Heintze en van Breukelen.

Het uitshirt van 2018-2019 heeft hetzelfde design als het shirt van dertig jaar geleden. Destijds was adidas overigens kledingsponsor van de club. Het Duitse sportmerk verzorgde de trainingskleding en tenues van de club van 1974 tot 1995. Het nieuwe PSV shirt is geheel wit en bevat een all-over print van dunne licht blauwe strepen over het shirt. Deze hebben een vervagend effect. De licht blauwe accenten zijn ook te vinden in de v-hals van het shirt en in een band aan de onderkant van de mouwen. In deze band is het logo van kledingsponsor Umbro verwerkt. Het embleem van het Engelse sportmerk prijkt ook op de rechter borst. De linker borst bevat het logo van de Eindhovenaren in het licht blauw. Boven dit logo prijken twee sterren, welke verwijzen naar de 24 landskampioenschappen van de club. Op het midden van het tenue prijkt hoofdsponsor energiedirect.nl. De energieleverancier is sinds 2016 hoofdsponsor van de club en blijft dit in ieder geval tot 2019. Op de linker mouw van het nieuwe tenue prijkt een speciale Philips badge. In deze badge is het logo van Philips verwerkt met de tekst: ''Founder of PSV – Est 1913.'' De achterkant van de kraag bevat ook nog een speciaal detail. Hier bevindt zich een rechthoek met daarin de datum en plaats waarop PSV de Europa Cup I won: 25-05-88 - STUTTGART. 

Het nieuwe PSV uittenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met licht blauwe accenten. Op deze broekjes staan ook weer de logo's van Umbro en de club van trainer Philip Cocu. De kousen van het nieuwe uitshirt zijn wit met aan de bovenkant een blauwe band. Ook het Umbro logo op de kousen is licht blauw. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe uittenue van de Eindhovenaren. In dit shirt schitteren sterren als van Ginkel, De Jong, Arias, Pereiro, Bergwijn, Hendrix, Ramselaar en andere sterren. Check ook het nieuwe thuisshirt!

PSV voetbalshirt 2018-2019 bestellen

Het nieuwe PSV shirt kan je vanaf nu bestellen in de online shop van de Eindhovenaren. Het shirt heeft een prijs van € 85,- voor volwassenen en €70,- voor kinderen. In deze webshop kan je het shirt van de kampioen ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de printing van één van de sterspelers. Wil je andere producten van de club bestellen? Check dan ook het overzicht hiernaast of hieronder! Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwe PSV uitshirt in deze SHOP

of deze online winkel (inclusief trainingskleding)

of deze officiële STORE (alleen trainingskleding)