Parma Calcio AC Parmense voetbalshirt 1970-2020

December is toch wel een beetje de maand van de special edition voetbalshirts. Ook de Italiaanse club Parma heeft afgelopen week een limited edition tenue uitgebracht. Dit tenue werd door Parma Calcio 1913 gedragen in de wedstrijd tegen Brescia afgelopen zondag. Het voetbalshirt is een ode aan de oprichting van de club in 1913 en aan een succesvol seizoen in de historie van de club, het seizoen 1969/1970. Het is dit seizoen namelijk 50 jaar geleden dat AC Parmense de licentie van Parma overnam en de naam van de club veranderde in Parma AC. Even daarvoor was de club Parma failliet verklaard.

Het Parma Calcio special edition voetbalshirt is geïnspireerd door het tenue van AC Parmense. Het shirt is geheel wit en wordt gekenmerkt door de gele en blauwe horizontale baan over de borst. De linkerborst bevat het AC Parmense logo en de andere borst is uitgerust met het logo van kledingsponsor Errea. Het logo van Errea prijkt ook weer op beide schouders. Hoofdsponsor Cetilar staat op het midden van het tenue en subsponsor LEWER prijkt op de linkerborst. Daarnaast is het voetbalshirt voorzien van een ronde hals. De onderkant van het shirt bevat een speciale tag met daarin de logo's van de club en Errea en de tekst: ''50e Anniversario.'' Deze tag bevat ook een speciaal productienummer. Van het tenue zijn slechts 400 items geproduceerd. Na afloop van de wedstrijd tegen Brescia werden deze tenues geveild. De opbrengst van de veilig was bedoeld voor een speciale campagne: ''Insiemde con te'' ten behoeve van de oncologie afdeling in het ziekenhuis van de stad. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het limited edition voetbalshirt van Parma of check ook de andere tenues van de Italiaanse Serie A club.

Dit special edition voetbalshirt van Parma kun je alleen bestellen in de clubshop van de Italiaanse club. Het shirt heeft een prijs van € 99,95. Ben je op zoek naar andere Parma tenues? Check het dan in de onderstaande winkels. Hier bestel je al t-shirts vanaf € 24,95. Directe levering!

Bestel je Parma voetbalshirt in deze SHOP

of deze winkel!